Un prahovean a primit peste 6.000 de lei la pensie în urma recalculării. Câți pensionari din județ vor primi pensii mai mari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 85% dintre pensionarii din judeţului Prahova au beneficiat de majorări după recalculare. Cea mai mare majorare a unei pensii la nivel de județ este în cuantum de 6.569 de lei.

Sunt pensionari care au primit sume destul de importante. FOTO arhivă
Sunt pensionari care au primit sume destul de importante. FOTO arhivă

Directorul Casei Judeţene de Pensii, Viorel Călin a amintit vineri că Prahova este judeţul cel mai mare număr de pensionari din ţară, potrivit Agerpres.

Este un judeţ care a fost şi este în continuare puternic industrializat, drept pentru care, dacă la nivel naţional există o majorare în procent de 80% din totalul pensiilor recalculate în Prahova, acest procent este puţin mai mare. Deci, în principiu, din cei 187.000 de pensionari pentru care s-au emis decizii de recalculare, 86% au beneficiat de o majorare la pensie sau urmează zilele următoare chiar să primească pensia deja recalculată. Ceilalţi (...) rămân cu pensiile nemodificate, adică pensia pe care au încasat-o în luna august o vor primi şi luna septembrie", a afirmat Viorel Călin într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Prahova.

„Sunt pensionari care au primit sume destul de importante"  

Suma cea mai mare pe care a primit-o la recalculare un pensionar din judeţul Prahova trece de 6.500 de lei.

„Din cei 86%, 44% au primit o majorare de până la 500 de lei, 30% au primit sume cuprinse între 500 şi 1.000 de lei, 22% sume cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei şi un procent de 3,2% au primit o majorare de peste 2.000 de lei. Cu caracter informativ, (..) cea mai mică majorare este de ordinul a câţiva lei, în timp ce suma cea mai mare pe care a primit-o un pensionar în judeţul Prahova este de 6.569 de lei. Deci sunt pensionari care au primit sume destul de importante", arată sursa citată.

Mii de persoane s-au adresat instituţiei pentru lămuriri, recunoaște directorul Casei de Pensii Prahova

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite