Trafic întrerupt temporar pe DN1, pentru lucrări de demolare la un pod de cale ferată

0
Publicat:

Circulația rutieră va fi închisă total timp de două zile, pe Drumul Național 1 – Valea P Prahovei, pe o distanță de cinci kilometri, între Brănești și Cornu, în județul Prahova.

Demolare pod DN 1. FOTO libertatea.ro
Demolare pod DN 1. FOTO libertatea.ro

Traficul va fi întrerupt marți și miercuri (19 și 20 martie 2024), iar șoferii cu autovehicule ușoare până în 3,5 tone vor fi deviați prin orașul Câmpina și pe Drumul Județean 101R.

CNAIR informează conducătorii auto că în perioada 19.03.2024, ora 00.00 – 20.03.2024, ora 24.00, circulația rutieră va fi închisă pe DN 1, pe sectorul de drum cuprins între km. 89+450 și km. 94+650, pentru efectuarea lucrărilor de demolare a pasajului CF, care supratraversează drumul național în zona km. 93+120”, precizează CNAIR.

Transportatorii vor fi obligați să ocolească pe DN 1A Ploiești – Cheia – Brașov sau DN 71, prin Târgoviște și Sinaia.

Restricțiile intră în vigoare de la miezul nopții de luni spre marți, 18/19 martie 2024, și se vor aplica timp de 48 de ore.

Podul de cale ferată spre Telega, care trece peste DN 1 este o structură veche, cu probleme mari de rezistență și care nu poate fi reparat.

Construcția este monitorizată de către reprezentanții CFR încă din anii ’90, când au fost observate probleme serioase la unul dintre picioarele de sprijin care se află exact pe DN1.

La ultima expertizare din anul 2018 s-a stabilit că sunt probleme serioase la fundația podului, în mare parte provocate de filonul de sare care se află exact sub pod. Acest strat de sare este erodat încet, dar sigur de apele subterane, provocând mai multe alunecări de teren, potrivit libertatea.ro. 

Sarea a început să iasă la suprafaţă la doar câteva zeci de metri distanţă de podul CFR. Acesta este şi motivul pentru care unul dintre piloanele de susţinere ale podului, care se află poziţionat exact pe axul DN1, s-a afundat în sol, iar pasarela a făcut o boltă vizibilă cu ochiul liber.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite