Teatrul din Ploieşti şi-a suspendat spectacolele. Sala nu întruneşte noile norme de securitate la incendiu

0
0

Reprezentanţii Teatrului din Ploieşti au decis să suspende, pe o perioadă nedeterminată de timp, reprezentaţiile cu public pe scena sălii Toma Caragiu pentru a rezolva cerinţele impuse de noile prevederi guvernamentale privind siguranţa în caz de incendiu.

În prezent, sala teatrului Toma Caragiu din Ploieşti are dotări pentru prevenirea şi stingerea incendiilor, precum hidranţi interiori pe scenă, în sala de spectacole, foyer, subsol şi birouri administrative, un hidrant exterior, precum şi sisteme de alarmare la incendiu, de limitare a propagării incendiilor şi un sistem de detectare a gazelor.

Acestea nu sunt însă suficiente potrivit HG 915 care a intrat în vigoare pe 4 noiembrie, la scurt timp după tragedia din clubul Colectiv şi care reglementează noile norme privind siguranţa în caz de incendiu.

Este şi motivul pentru care, potrivit reprezentanţilor teatrului, „în urma evenimentelor petrecute în data de 30 octombrie 2015, Teatrul Toma Caragiu împreuna cu Primăria Ploiesti şi ISU Prahova au iniţiat un proces de analiză şi de rezolvare a situaţiei în care se află sala teatrului din punct de vedere al siguranţei în caz de incendiu“.

Teatrul va căuta spaţii de joc alternative, astfel ca spectatorii să poată vedea în continuare piesele actorilor de la Ploieşti. Spectatorii pot recupera contravaloarea biletelor achiziţionate de la agenţia de bilete a teatrului.

Mai puteţi citi

1.000 de persoane s-au adunat duminică seară, la Ploieşti, pentru proteste şi un marş paşnic. Momente emoţionate în a şasea seară consecutivă de proteste

Strada cere curăţarea sistemului, politicienii îşi văd de treabă. Cum a fost numit noul viceprimar al Ploieştiului

Mai multe - Ploieşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite