Tragedia din Colectiv. Ziua a 13-a. Numărul morţilor a ajuns la 54. Un tânăr de 22 de ani de la Spitalul Bagdasar Arseni a murit joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre persoane internate în stare gravă la Spitalul Bagdasar Arseni a murit, joi, astfel că bilanţul tragediei a ajuns la 54 de morţi. De asemenea,  în noaptea de miercuri spre joi au mai murit două persoane, un bărbat şi o femeie, care erau internaţi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.

UPDATE 16.55 O persoană internată la Spitalul Bagdasar Arseni a murit. Este vorba despre Claudiu Bogdan Istrate (22 de ani). El era  era internat în stare gravă, intubat, şi avea arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii, potrivit unor surse medicale citate de Mediafax.

UPDATE 16.45 Andrei Trifu, Alex Plingu şi Marian Leuştean, internaţi la Spitalul Bagdasar Arseni după ce au fost răniţi în urma incendiului din clubul Colectiv, se simt mai bine. Asta rezultă dintr-o imagine postată pe Facebook de Alex Plingu.

Fotografia este însoţită de mesajul „Sunt si clipe în care zâmbim. Love you all”.

image

UPDATE 14.15 Ministerul Sănătăţii a anunţat că în prezent mai internate în spitalele din România 67 de persoane, dintre care 15 sunt în stare critică şi gravă: 

  • Spitalul de Arşi -14 pacienţi
  • Spitalul Bagdasar Arseni – 13 pacienţi
  • Spitalul Grigore Alexandrescu –6 pacienţi
  • Spitalul Sfântul Ioan – 4 pacienţi
  • Spitalul Elias – 6 pacienţi
  • Spitalul Militar Central - 6 pacienţi
  • Spitalul Sfântul Pantelimon- 2 pacienţi
  • Spitalul de Urgenţă din Bucureşti – 3 pacienţi
  • Spitalul de Urgenţă din Bucureşti – 3 pacienţi
  • Spitalul Universitar- 8 pacienţi
  • Spitalul Dimitrie Gerota- 2 pacienţi
  • Spitalul Agrippa Ionescu – 2 pacienţi
  • Spitalul CC Iliescu – 1 pacient

De altfel, în ultimele zile au fost externate 20 de persoane. 

De altfel, 37 de persoane au fost transferate în unităţi sanitare din străinătate:

  • Austria – 2 persoane în stare stabilă
  • Belgia– 8 persoane în stare stabilă (toţi sunt programaţi în această săptămână la intervenţii chirurgicale). Medicii precizează că au apărut primele semne de evoluţie medicală pozitivă în situaţia tuturor pacienţilor internaţi în unităţile sanitare din Belgia. Doi psihiatri români acordă asistenţă de specialitate pacienţilor, dar şi membrilor lor de familie, în funcţie de necesitate. Ambii psihiatri colaborează îndeaproape şi cu preotul ortodox care este zilnic alături de pacienţi.
  • Olanda– 8 persoane, din care 2 decese şi 6 persoane în continuare în stare stabile
  • Franţa – 1 transfer care s-a soldat cu decesul pacientului
  • Germania- 5 persoane- 3 persoane care au plecat pe cont propriu (printre care un cetăţean german)  şi 2 persoane transferate
  • Marea Britanie– 9 persoane, din care 3 decese şi alte 6 persoane stare stabilă
  • Norvegia – 1 persoană stabilă
  • Israel – 3 persoane, din care 1 deces, o persoană în stare stabilă şi 1 persoană în stare instabilă transferată în ATI

UPDATE 14.05 La Spitalul Elias mai sunt internate încă şase persoane rănite în urma incendiului de la clubul Colectiv. Dintre acestea, trei sunt internaţi la secţia de Terapie Intensivă, unul fiind în stare gravă, cu traheostomie şi ventilat mecanic, potrivit directorului medical Dana Safta, arată Mediafax

Ceilalţi trei pacienţi sunt internaţi la secţia de Chirurgie Plastică, starea lor fiind bună, iar evoluţia favorabilă.

Pacientul transferat, în urmă cu două zile, de la Spitalul Elias la Institutul „C.C. Iliescu” este stabil hemodinamic şi respirator, a precizat directorul medical.

„Pacientul care a fost transferat la Institutul «C.C. Iliescu» este stabil hemodinamic şi respirator, este cu oxigenare extracorporală. Potrivit managerului Institutului «C.C. Iliescu», Şerban Bubenek, după ce a fost conectat la aparatul de oxigenare extracorporală, starea pacientului a devenit stabilă hemodinamic şi respirator. Prognosticul rămâne însă rezervat”, a mai spus directorul medical.

UPDATE 13.15 Bărbatul care a decedat în noaptea de miercuri spre joi se numeşte Dan Alexandru Aliman şi era din Tulcea.

UPDATE 8.35: Femeia care a murit în cursul nopţii este Mădălina Strugaru, prietena solistului trupei Goodbye to Gravity, Andrei Găluţ, transmite Mediafax care citează surse medicale. 

Aceste două decese vin după ce basistul trupei Goodbye to Gravity, Alex Pascu, a murit miercuri seară, în timp ce era transportat în Franţa, unde urma să continue tratamentul. Alex Pascu a murit pe aeroport, la Paris, unde aeronava a aterizat înainte de ora 19.30. Avea 33 de ani.

Tot miercuri, Vlăduţ Roberto Andy şi Elena Niţu, care fuseseră transferaţi duminică în Marea Britanie, au murit. . 

Tânărul, care împlinise chiar miercuri 19 ani, avea arsuri pe 60% din suprafaţa corpului şi a făcut complicaţii renale şi digestive.

Elena Niţu, în vârstă de 18 ani, avea arsuri pe 70% din suprafaţa corpului.   

Cei doi se aflau printre cele nouă persoane transferate duminică noaptea cu un avion NATO în spitale din Marea Britanie.

Solistul trupei Goodbye to Gravity, Andrei Găluţ, a fost transferat, în 7 noiembrie, într-un spital din oraşul olandez Beverwijk. După incendiul din clubul Colectiv, Andrei Găluţ a fost internat în stare gravă la Spitalul Elias, cu arsuri pe corp şi arsuri de căi respiratorii, fiind ventilat mecanic. Familia lui a făcut apel, pe Facebook, la românii care se află în Olanda, în măsura în care pot, să o susţină pe mama lui Andrei, Mariana Belean, care se află alături de fiul ei.

În spitalele din Bucureşti mai sunt internate 70 de persoane, din care cel puţin 15 in stare critică şi gravă.

În seara incendiului petrecut pe data de 30 octombrie la clubul Colectiv din Bucureşti au decedat 26 de persoane, o alta pierzându-şi viaţa în drum spre spital. În 12 zile de la tragedie au decedat alte 23 de persoane, numărul victimelor ajungând, miercuri dimineaţă, la 50.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală, iar dintre acestea, 35 au fost transferate la spitale din străinătate. Din păcate, şapte dintre pacienţii transferaţi au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda şi unul în drum spre Elveţia.

Marţi seară, în spitalele din Capitală erau încă internate 76 de persoane rănite în incendiul din clubul Colectiv, dintre care 24 în stare critică şi gravă, alţi 29 de pacienţi fiind spitalizaţi în unităţi sanitare din Marea Britanie, Belgia, Olanda, Austria, Israel, Norvegia, Elveţia şi Germania.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite