1.000 de persoane s-au adunat duminică seară, la Ploieşti, pentru proteste şi un marş paşnic. Momente emoţionate în a şasea seară consecutivă de proteste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a şasea seară consecutiv, duminică, peste 1.000 de ploieşteni s-au întâlnit în centrul oraşului, de unde au plecat, într-un marş paşnic până la Monumentul Eroilor de la Gara de Sud. Acolo au cântat Imnul Naţional, au ţinut un moment de reculegere şi au scandat lozinci antisistem

UPDATE ORA 20.00

Peste 1.000 de ploieşteni, un număr însemnat faţă de serile trecute când au ajuns între 70 şi 200 de persoane, s-au strâns duminică seară în centrul Ploieştiului, pentru a şasea seară consecutiv.

Tineri în marea lor majoritate, dar şi vârstnici, protestatarii au pornit într-un marş paşnic spre Monumentul Eroilor de la Gara de Sud, strigând pe tot parcursul traseului lozinci antisistem.

La monument, într-un singur glas, au intonat Imnul României, apoi au îngenuncheat şi au ţinut un moment de reculegere pentru victimele din club Colectiv.

Ulterior, la fel de paşnici şi civilizaţi, cei 1.000 de oameni au pornit înapoi spre centrul oraşului, în locul unde s-au adunat în fiecare seară, Monumentul Revoluţiei din 1989, unde au continuat protestele.

Participanţii au afişat mesaje cu „Republica Ploieşti“, „Ploieşti este Colectiv“, „Corupţie mare, mon cher!“, „Corupţia ucide!“

ORA 14.45

„Dacă nu acum atunci când? Hai să ne mobilizăm, să spunem odată ce avem de spus, să lăsăm mesaje frumoase pentru famillile celor decedaţi şi să le arătăm puterea noastră, cuvântul nostru. Să se aplice legea pentru toţi, să fim umani şi buni. Puterea şi omenia stau în noi! Hai să ne adunăm duminică, 8 noiembrie 2015, în faţa primăriei, în centrul Ploieştiului“, sună îndemnul de pe reţele de socializare pentru evenimentul de duminică seară.

În grupul creat pe Facebook pentru eveniment se specifică faptul că va fi un manifest paşnic şi civilizat care se va desfăşura în mod organizat pe traseul centru – Monumentul Eroilor de la Gara de Sud – înapoi spre Primărie.

Evenimentul care este programat pentru ora 17.00, va începe cu intonarea Imnului Naţional, aprinderea de lumânări la Monumentul Eroilor şi un scurt moment de reculegere.

Aproximativ 70 de persoane s-au strâns sâmbătă seară în centrul Ploieştiului, în a cincea seară consecutivă de proteste din oraş.

Numărul redus de participanţi a diminuat şi vocea străzii şi volumul scandărilor, însă, chiar şi aşa, tinerii nu au renunţat să strige lozinci antisistem.

Pe aceeaşi temă

A treia seară de proteste la Ploieşti. „România, trezeşte-te!“

Sute de tineri au ieşit din nou în stradă la Ploieşti. „Noi suntem generaţia care nu tace“

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite