Țeapa de 166.000 de euro luată de un ploieștean după ce a cumpărat trei apartamente de la un dezvoltator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aveți mare grijă de la cine vă cumpărați viitoarea locuință. Un prahovean îl acuză pe un dezvoltator imobiliar că a revândut apartamentele pe care el le cumpărase deja.

Complexul imobiliar unde se află apartamentele în litigiu FOTO C.S.
Complexul imobiliar unde se află apartamentele în litigiu FOTO C.S.

Un ploieștean acuză că trei apartamente cumpărate de el în blocul White Tower din Bariera București au fost revândute de dezvoltatorul imobiliar altor persoane, potrivit observatorulph.ro

Sursa citată precizează că Banu Cristian a cumpărat în 2021 trei apartamente în blocul White Tower din cartierul ploieștean Bariera București. Deși ar fi trebuit să intre în posesia locuințelor, ploieșteanul a aflat cu stupoare că acestea au fost revândute altor persoane.

El i-a făcut dezvoltatorului imobiliar plângere la Poliție și Parchet. În replică, avocatul care reprezintă interesele dezvoltatorului susține că acesta este un litigiu comercial, care va fi rezolvat în instanță.

Dezvoltator imobiliar din Suceava, sub control judiciar pentru țepe de aproape 400.000 de euro

Un caz similar s-a întâmplat la Suceava, acolo unde patronul firmei de construcții a încasat bani de la suceveni, ca avans pentru apartamente într-un bloc, numai că apoi a vândut locuințele către alte persoane. El este cercetat pentru înșelăciune în formă continuă.

Un cunoscut dezvoltator imobiliar din municipiul Suceava, patron al firmei Alpha House, a a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile după ce ar fi dat țepe imobiliare în valoare de aproape 400.000 de euro.

Procurorii spun că sunt mai multe persoane înșelate cu apartamente scoase la vânzare, pentru care firma respectivă a încasat bani dar ulterior locuințele au fost revândute altor persoane.

Bogdan-Vasile Pascari, de 37 ani, din municipiul Suceava, este acum cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată pentru 9 acte materiale.

Procurorii susțin că, în perioada august 2018 – iunie 2022, în calitate de administrator al S.C. Alpha House Construct S.R.L., individul a indus și menținut în eroare un număr de 8 persoane vătămate, prin asumarea aparentă a unor obligații contractuale față de aceștia.

Dezvoltatorul imobiliar s-a angajat și a încheiat contracte cu oamenii ca, în schimbul unor sume de bani achitate în avans, să le vândă la o dată ulterioară apartamente situate în cartierul sucevean Zamca, într-o zonă foarte bună, în apropierea unei pădurici.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite