Tânără care a alunecat peste 100 de metri pe o potecă din Bucegi, recuperată cu ajutorul elicopterului

0
Publicat:

O tânără care a alunecat peste 100 de metri pe o potecă din masivul Bucegi a fost recuperată, sâmbătă după-amiază, cu ajutorul elicopterului sosit la faţa locului, pentru această intervenţie fiind convocaţi salvamontişti din două judeţe, relatează Agerpres.

Operațiune dificilă de salvare FOTO Arhivă Adevărul
Operațiune dificilă de salvare FOTO Arhivă Adevărul

Şeful Salvamont Buşteni, Laurenţiu Paraschiv, a declarat, pentru AGERPRES, că fata se afla împreună cu prietenul ei, atunci când a alunecat de pe poteca de la Pichetul Roşu, cea care duce din Buşteni spre Mălăieşti.

Victima a alunecat mai mult de 100 de metri, iar pentru recuperarea ei au fost mobilizaţi salvamontişti din două judeţe, respectiv de la formaţiile Prahova, Buşteni, Braşov, şi Râşnov.

De asemenea, la faţa locului s-a deplasat şi un elicopter, al cărui echipaj a extras-o pe tânără şi a transportat-o la spital, a menţionat Laurenţiu Paraschiv. 

A mers ore întregi prin zăpadă

O elvețiancă de 48 de ani s-a pierdut pe 10 februarie 2023, în Munții Bucegi și a mers ore întregi prin zăpadă înainte de a fi găsită de salvamontiști, care au anunțat că a fost găsită epuizată.

Potrivit Salvamont Bușteni, femeia a umblat prin pădure mai multe ore. Ea a pierdut marcajul turistic în timp ce se deplasa către Poiana Izvoare. 

Turista a plecat de la cabana Gura Diham spre Poiana Izvoare și de acolo, mai departe spre Pichetul Roșu. Undeva a pierdut marcajul turistic și, după mai multe ore de umblat prin zăpadă până la genunchi, a ajuns la epuizare fizică. Abia atunci s-a speriat și a sunat după ajutor.

Salvamontiștii din Bușteni și Prahova au găsit-o în apropiere de cabana Diham. Din fericire, victima și-a revenit repede și a fost scoasă la drumul de acces și transportată mai departe în oraș“, au transmis reprezentanții Salvamont Bușteni. 

Blocați în nămeți

Pe 3 februarie, patru turiști din Prahova s-au aventurat cu mașina mică pe DJ 713 Cuibul Dorului-Dichiu din Munții Bucegi, dar au rămas împotmoliți în nămeți. Când au văzut că nu e chip să iasă au sunat la 112 și au cerut ajutor.

Jandarmii montani din Dâmbovița le-au sărit în ajutor turiștilor prahoveni care au rămas înțepeniți în zăpadă pe DJ 713 Cuibul Dorului-Dichiu, drum închis circulației în această perioadă. După câteva zeci de minute de luptă cu nămeții, jandarmii au reușit să îi elibereze pe turiști, care și-au văzut în continuare de drum.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite