Cine era tânărul portughez mort în Bucegi, trăsnit de fulger. Ghidul montan care l-a însoţit, acuzat că a ignorat avertizările meteo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabio, tânărul de 35 de ani din Portugalia, a murit lovit de trăsnet, pe un traseu din Bucegi FOTO Facebook/fabiog34
Fabio, tânărul de 35 de ani din Portugalia, a murit lovit de trăsnet, pe un traseu din Bucegi FOTO Facebook/fabiog34

Tragedia de sâmbătă, 16 iulie 2022, din Bucegi, când un bărbat de 35 de ani, cetăţean portughez, a murit trăsnit de un fulger a luat o întorsătură penală.

Turistul făcea parte dintr-un grup organizat care plătise un ghid montan român să-l ducă pe traseu. Localnicii susţin că sâmbătă au fost emise mai multe avertizări meteo de vreme rea, iar în astfel de situaţii se impunea anularea excursiei, ceea ce nu s-a întâmplat. 

Poliţia din Buşteni a deschis o anchetă de ucidere din culpă, iar organizatorii drumeţiei urmează să fie audiaţi.

Fabio Gomez este tânărul de 35 de ani care a murit, sâmbătă 16 iulie, în Bucegi (zona Bucşoiu), în timpul unei furtuni cu multiple descărcări electrice. Bărbatul făcea parte dintr-un grup de aproximativ 20 de persoane care era însoţit pe traseu de un ghid montan autorizat, plătit de către excursionişti. 

Potrivit unor surse, Fabio a rămas în urma grupului să facă fotografii, fiind lovit de fulger. Momentul tragic a fost văzut de alţi excursionişti, dintr-un alt grup, care au alertat Salvamont. Trupul tânărului a fost găsit într-o prăpastie, de unde a fost scos cu greu, după aproape zece ore, de către echipele de salvatori montani.

În cauză, poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, cercetările fiind deocamdată „in rem”, asupra faptei. Sunt vizaţi însă de anchetă organizatorii excursiei, acuzaţi acum că au ignorat avertizările meteo şi au continuat excursia, în loc să întoarcă oamenii la baza muntelui, la adăpost.

Pe pagina de Facebook a clubului montan care a organizat excursia internauţii au reproşat acest aspect, administratorul paginii luând decizia să şteargă fotografiile de grup făcute înainte de plecare.

„Astăzi s-a întâmplat o tragedie. Suntem cu toţii îndureraţi. Poza grupului plecat în tura spre Bucşoiu a fost ştearsă de pe pagină din respect pentru familia şi prietenii celui decedat. Dumnezeu sa îl ierte”, este mesajul scris pe contul de Facebook al organizatorului excursiei.

Oamenii au reproşat că excursia a mai fost organizată în condiţiile în care vremea rea, neprielnică pentru ascensiuni pe trasee montane, fusese anunţată din timp.

„Aţi oprit comentariile dar să ştiţi ca tragedia a fost anunţată pe toate aplicaţiile meteo… aproape că şi ora a fost aceeaşi! Pentru ce naiba aţi mai cărat 20 de oameni pe porţiunea aia unde ştiţi cu toţii că pe o vreme cu tunete şi fulgere riscaţi viaţa omului! Nici măcar trecutul ciobanilor omorâţi de fulger, cu tot cu oi… nu le luaţi aminte? De aplicaţiile meteo nu mai vorbesc. Poate era chiar ghidul… sau poate data viitoare!”, este unul dintre comentariile scrise de un internaut.

Fabio era un tânăr sportiv, foarte bine antrenat, care participa la maratoane, dar urca frecvent pe trasee montane dificile. Potrivit unor surse, bărbatul se antrena pentru o ascensiune în Himalaya.

Vă recomandăm şi:

A început operaţiunea de recuperare a cadavrului turistului portughez lovit de trăsnet, în Bucegi VIDEO

Percheziţii ale poliţiei din Prahova într-un caz de furt de motorină VIDEO

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite