Şpăgi pentru funcţii de conducere în MAI. Conform DNA, un fost şef din Academia de Poliţie ar fi recunoscut că a plătit mita în locul fiului său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Emil Manta, colonel în rezervă, fost director pentru logistică la Şcoala de agenţi „Vasile Lascăr” Câmpina şi Academia de Poliţie „Al. I. Cuza”, ar fi recunoscut la o partidă de vânătoare că a dat bani pentru a obţine o funcţie de conducere pentru fiul său poliţist. Informaţia este prezentată de DNA.

Infomaţia apare în ordonanţa procurorilor DNA privind urmărirea penală începută pe numele comisarului şef Marian Iorga, fost comandant al IJP Prahova şi IJP Călăraşi, citată de ziarulincomod.ro.

Potrivit sursei citate, inspectorul principal Mihai Andrei Manta, comisarul şef  Ioan Ionuţ Cătălin şi subcomisarul Bogdan Dobre ar fi oferit inspectorului şef Marian Iorga suma de 50.000 lei pentru a fi numiţi pe funcţii de conducere.

„MANTA ANDREI MIHAI, mutat de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (D.G.P.M.B.) în 01.08.2016, iar, din data de 01.12.2016, este şef Serviciu Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase; IOAN IONUŢ CĂTĂLIN, mutat de la D.G.P.M.B. în 10.03.2016, iar, din data de 09.09.2016, şef Serviciu Investigarea Criminalităţii Economice (S.I.C.E.); DOBRE BOGDAN, mutat de la Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Călăraşi în data de 15.05.2016, în funcţia de ofiţer specialist 1 la Serviciul Ordine Publică, şi împuternicit şef birou Centru de Reţinere şi Arest Preventiv). În sprijinul acestei informaţii, numitul MANTA EMIL (tatăl inspectorului principal MANTA ANDREI MIHAI, colonel în rezervă, fost director pentru logistică la Şcoala de agenţi „Vasile Lascăr” Câmpina şi Academia de Poliţie „Al. I. Cuza”), ar fi recunoscut în cadrul unei discuţii purtate la o partidă de vânătoare că partea din această sumă, aferentă fiului său, ar fi plătit-o el”, se arată în ordonanţa procurorilor.

Potrivit actului de acuzare al DNA, comisarului şef IOAN IONUŢ CĂTĂLIN, de la D.G.P.M.B., acesta nu a reuşit promovarea concursului într-o primă fază, drept pentru care a depus contestaţie. Acesta nu a reuşit să promoveze nici la cea de-a doua încercare, dar a formulat contestaţie.

„În urma acesteia, preşedintele comisiei de contestaţie, inspector şef IORGA MARIAN, şi comisar şef BUCUR MARIAN din cadrul I.G.P.R. - Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice (DICE), membru al comisiei, au acordat ofiţerului notă de promovare, ridicând nota iniţială cu peste un punct (comisar şef BUCUR MARIAN ar fi explicat că „nu au fost înţelese foarte bine răspunsurile oferite de candidat, fiind interpretate prea teoretic, din perspectiva cercetărilor penale”). Din comisia de soluţionare a contestaţiei a mai făcut parte, pe lângă cei doi, şi comisar şef Anton Mone, şeful Serviciului de Acţiuni Speciale”, potrivit ordonanţei procurorilor.

Informaţiile sunt verificate de către DNA în cadrul unei anchete penale care îl vizează pe fostul comandant al Poliţiei Prahova şi al Poliţiei Călăraşi. Comisarul şef Marian Iorga a fost plasat în control judiciar şi detaşat din funcţia de conducere la Şcoala de Agenţi de Poliţie din Câmpina, fiind pus la dispoziţia MAI.

Vă recomandăm şi:

Un tânăr poliţist de la Biroul Rutier Prahova, testat pozitiv pentru cocaină, la intrare în serviciu. Ce explicaţii a dat agentul

Patroana fabricii de mezeluri ALDIS, suspectă într-un dosar de corupţie. Este acuzată că a mituit un şef din poliţie

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite