Un tânăr poliţist de la Biroul Rutier Prahova, testat pozitiv pentru cocaină, la intrare în serviciu. Ce explicaţii a dat agentul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un agent de la Rutieră, testat pozitiv la cocaină de colegii săil, la intrare în serviciu
Un agent de la Rutieră, testat pozitiv la cocaină de colegii săil, la intrare în serviciu

Un agent de poliţie din Prahova a fost testat pozitiv pentru cocaină, joi 18 august, înainte de a începe programul de lucru.

 Poliţistul, în vârstă de 20 de ani, a fost verificat cu un aparat DrugTest, iar rezultatul a fost pozitiv. Cazul a fost preluat de BCCO, iar tânărul agent va avea dosar penal pentru consum de droguri.

Situaţia poliţistului este destul de complicată. Potrivit unor surse, agentul a explicat că nu este consumator de droguri, dar că a luat mai multe medicamente (suplimente alimentare) pentru că se pregăteşte să susţină un examen.

Surse au explicat că în realitate testarera cu DrugTest nu este concludentă, fiind nevoie de analize medicale mult mai performante care se fac doar în laboratoare dedicate pentru a dovedi că o persoană chiar a consumat droguri.

 În plus, pentru ca dosarul penal să fie trimis în judecată, procurorul de caz are nevoie de substanţă pentru a avea probe în faţa instanţei de judecată. În lipsa acesteia, de regulă dosarele pe consum de droguri se finalizează cu clasare.

Poliţistul se află acum în concediu şi urmează să fie audiat de colegii săi de la BCCO. El lucra la Biroul Drumuri Naţionale şi Europene şi intra în tură pe DN1.

”La data de 18 august a.c., în urma efectuării unor activităţi de verificare a poliţiştilor, pentru unul dintre aceştia, la testarea cu aparatul Drugtest, s-a înregistrat rezultat pozitiv.

Având în vedere acest aspect, IJP Prahova a transmis o informare către BCCO Ploieşti, în vederea continuării verificărilor, conform competenţei”, a precizat Biroul de Presă al Poliţiei Prahova.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite