Sinaia se dă pe pârtie în weekend, la Cupa de schi alpin. Localnici şi turişti sub 7 şi peste 70 de ani, aşteptaţi la probele de slalom

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Competiţie de schi alpin, în weekend, la Sinaia FOTO Adevărul
Competiţie de schi alpin, în weekend, la Sinaia FOTO Adevărul

Iubitorii de schi din Sinaia şi de oriunde sunt aşteptaţi vineri şi sâmbătă în Valea Soarelui, pe pârtia Lăptici, la probele de slalom special şi slalom uriaş. Participanţii Cupei de schi alpin „Sinaia pe pârtie” au mai puţin de 7 ani, dar şi peste 70 de ani

A XI -a ediţie a Cupei de schi alpin „Sinaia pe pârtie” care se va desfăşura în Valea Soarelui, pe Pârtia Lăptici se adresează atăt sinăienilor amatori de schi, cât şi celor care practică acest sport la nivel de performanţă şi persoanelor care sunt legitimate la cluburile sportive din Sinaia.

În fiecare an, competiţia de pe pârtia de la 2000 de metri altitudine se bucură de popularitate în rândurile sinăienilor, dar şi al turiştilor, fiind structurată pe 10 grupe de vârste. În prima grupă se pot înscrie copiii până la vârsta de 7 ani, iar următoarele grupe sunt: 7-10 ani ; 11-15 ani; 16-20 ani: 21-30 ani; 31-40 ani; 41-50 ani; 51-60 ani; 61-70 ani; ultima grupă va fi formată din concurenţi de peste 70 de ani.

În prima zi a concursului va avea loc proba de slalom special, iar a doua zi cea de slalom uriaş.

Cel mai tânăr participant are 6 ani, iar veteranul competiţiei are 84 de ani împliniţi. De asemenea, a devenit o tradiţie ca la „Sinaia pe Pârtie” să participe câte trei generaţii ale unei familii de schiori sinăieni.

Participanţii la concurs vor avea parte de două zile de schi cu gratuitate pe instalaţiile de transport pe cablu administrate de oraşul Sinaia.

Concurenţii care nu au echipament de schi beneficiază, pe baza cărţii de identitate, de echipament gratuit.

Câştigătorii vor fi premiaţi sâmbătă, 27 februarie, orele 19.00 la Centrul Internaţional de Conferinţe Casino Sinaia, cu premii în sume de bani cuprinse între 100 şi 300 lei, diplome, cupe şi medalii.

Vă mai recomandăm

Gondolă nouă la Sinaia, între cotele 1.400 şi 2.000. Investiţia de 9 milioane de euro stabileşte trei recorduri naţionale

Peleşul, în fotografii vechi inedite. Cum ar fi putut să arate reşedinţa regală din Sinaia
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite