Sentinţă amânată de 18 ori de Tribunalul Prahova într-un dosar penal pentru o evaziune de şapte milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tribunalul Prahova a amânat de 18 ori decizia într-un dosar de evaziune fiscală FOTO Arhivă Adevărul
Tribunalul Prahova a amânat de 18 ori decizia într-un dosar de evaziune fiscală FOTO Arhivă Adevărul

Tribunalul Prahova bate record după record în ceea ce priveşte pronunţarea sentinţei în cauze penale. Într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de şapte milioane de lei, judecătorii prahoveni au amânat de 18 ori să dea o soluţie pe fondul cauzei.

Dosarul, în care omul de afaceri belgian Odiel Filip Ivan Lokere a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de evaziune fiscală, se judecă pe rolul secţiei penale a Tribunalului Prahova din 2015. 

Iniţial, omul de afaceri a fost achitat atât pentru acuzaţia de evaziune fiscală (fapta nu este prevăzută de legea penală), cât şi pentru cea de spălare de bani (fapta nu există).

Ulterior, Curtea de Apel Ploieşti a decis rejudecarea dosarului la instanţa de fond.

Această a doua etapă de judecată s-a finalizat în doctombrie 2021, dar până în iunie 2022 instanţa a amânat de 18 ori pronunţarea sentinţei. La termenul din 22 iunie 2022, judecătorul a amânat din nou să ia o decizie cu privire la inculpat şi a programat un nou termen în luna iulie a acestui an.

Ivan Lokere, administratorul Alinso Group, dezvoltatorul Ploieşti West Park, a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, sub acuzaţiile de spălare de bani şi evaziune fiscală. 

În acelaşi dosar au fost deferiţi justiţiei şi De Bal Ann Margareta, acuzată de complicitate la spălare de bani, dar şi S.C. ALLIANSO BUSINESS PARK S.R.L. Procurorii au stabilit un prejudiciu de 7.037.467 lei, reprezentând impozit pe profit sustras de la plată.

Vă recomandăm şi:

ANAF porneşte tăvălugul: Sute de mii de persoane fizice vor fi verificate în baza analizelor de risc. Zonele cu cele mai mari sume nedeclarate şi neimpozitate

Primele efecte ale deciziei CCR privind prescripţia: Instanţa a amânat verdictul pentru Nelu Iordache, trimis în judecată în cazul evaziunii de 2 milioane de euro

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite