Roberta Anastase: „Victor Ponta taie panglici la investiţii vechi de doi ani pentru care nu are niciun merit“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roberta Anastase a critica tăierile de panglici din Prahova la care a participat Victor Ponta. FOTO Adevărul
Roberta Anastase a critica tăierile de panglici din Prahova la care a participat Victor Ponta. FOTO Adevărul

Inaugurarea de marţi a fabricii de plăcuţe de frână din Prahova, Honeywell Friction Materials, la care a participat şi Victor Ponta, a provocat reacţii politice. Roberta Anastase, vicepreşedintele PDL, spune că „Ponta şi-a făcut un obicei din a tăia panglici la investiţii pentru care nu are niciun merit“

Deschisă în noiembrie 2012, fabrica de plăcuţe de frână din Ariceşti, Prahova, care aparţine colosului american Honeywell, a fost inaugurată pe 8 octombrie 2013, după ce aici au fost produse deja două milioane de plăcuţe de frână.

Inaugurarea târzie, la care a fost prezent marţi şi Victor Ponta, a fost justificată de conducerea companiei prin faptul că s-a dorit ca o ceremonie de acest fel să fie organizată abia atunci când  fabrica urma să funcţionare la capacitate maximă.

Fabrica Honeywell Friction Materials a creat în Prahova 220 de locuri de muncă, iar statul român a acordat un ajutor guvernamental de 16 milioane de euro din cei 57 investiţi de americani în Prahova.

Inaugurarea de marţi şi prezenţa premierului Victor Ponta la ceremonie au fost criticate de deputatul de Prahova şi vicepreşedintele PDL, Roberta Anastase pe motiv că prim-ministrul a „inaugurat” o investiţie care funcţionează din plin din 2012 şi care a primit ajutor de stat de la Guvernul Boc încă din 2011.

„Ponta şi-a făcut un obicei din a tăia panglici la investiţii pentru care nu are niciun merit. Este drept că guvernarea USL nu are deloc cu ce se lăuda aşa că trăieşte din munca altora. Episodul tăierii panglicii de astăzi de la Ploieşti va rămâne în istorie precum inaugurarea butaforiei de la gazoductul Iaşi-Ungheni sau inaugurarea autostrăzii care nu duce nicăieri, Bucureşti-Ploieşti. Compania americană Honeywell şi-a deschis fabrica din judeţul Prahova la începutul lui 2012 după ce Guvernul Boc a aprobat ajutor de stat pentru ca aceasta să realizeze la Ploieşti o investiţie de aproape 60 de milioane de euro până în 2018”, a precizat Roberta Anastase într-un comunicat de presă.

Roberta Anastase mai spune că „în loc să se laude cu munca altora, premierul trebuia să discute cu compania americană Honeywell despre problemele economice cu care se confruntă. Victor Ponta ştie foarte bine că Honeywell a cerut încă din ianuarie amânarea realizării etapei doi a investiţiei, aferentă anului 2013. Acesta este, de fapt, «binele» făcut de Victor Ponta mediului privat şi cetăţenilor României – mai puţine locuri de muncă şi mai puţine investiţii”.

Nu este pentru prima dată când Roberta Anastase ia o poziţie publică în privinţa unor investiţii din Prahova. Vineri, Victor Ponta a venit la inaugurarea Sălii Sporturilor Olimpia din Ploieşti, după ce, cu doar câteva zile înainte, în oraş au apărut panouri cu mesajul „Am promis. Am făcut! Sala Sporturilor Olimpia“, în care premierul apărea alături de primarul Iulian Bădescu şi preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma.

Roberta Anastase a ţinut să critice şi atunci tăierea de panglică, printr-un mesaj postat pe Facebook, în care spunea că proiectul a fost iniţiat, susţinut şi finanţat de Guvenul Boc prin Ministerul Dezvoltării şi administraţia PDL de atunci a Ploieştiului, dar şi faptul că, atunci, PSD-ul s-a opus acestei lucrări.

Pe aceeaşi temă

FOTO VIDEO O companie cu o cifră de afaceri cât bugetul României a deschis o fabrică de plăcuţe de frâne în Prahova. Victor Ponta a fost la inaugurare

Sala Sporturilor din Ploieşti se redeschide, după doi ani de lucrări. Politicienii din Prahova se ceartă pe „merite“

VIDEO Victor Ponta, în Prahova: „Scandalurile sunt la Bucureşti, aici se munceşte“

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite