Dragnea îi răspunde lui Băsescu: Lui i-au cerut demisia 7,4 milioane de oameni. Cine ar trebui să plece?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepremierul Liviu Dragnea i-a reamintit preşedintelui Traian Băsescu despre rezultatul referendumului de demitere din funcţia de şef al statului, în care 7,4 milioane de români i-au cerut demisia.

„In ce priveşte ce spune domnul Băsescu, am înţeles : Îmi cere demisia. Lui i-au cerut demisia 7,4 milioane de români. Cine ar trebuin să plece?“, a afirmat Dragnea, întrebat cum comentează cererea preşedintelui Traian Băsescu privind demisia sa din funcţia de ministru.

Referitor la dosarul „Referendumul“, vicepremierul a spus că aceste acuzaţii nu sunt susţinute cu probe. „Cred că avocatul meu principal va fi opinia publică. Avem timp să arătăm că aceste acuzaţii nu se bazează pe nicio probă. Noi discutăm despre un subiect destul de important : în România, o activitate pur politică e considerată infracţiune. Nu mai vorbim de SMS-uri. Sunt acuzat că am trimis SMS-uri pe care nu le-am trimis, că am mituit alegătorii – nu există probe, se discută despre nişte tombole pe care nu le-am organizat“, a mai adăugat Dragnea.

În plus, ministrul a invocat din noucaracterul politic al dosarului. „Dincolo de caracterul profund politic al dosarului, 2014 este un an foarte greu pentru România. Nu-mi permit nici să şubrezesc Guvernul şi să-l las singur pe premier, dar nici nu-mi permit să slăbesc PSD, pentru că asta se intenţionează – ca în 2014 noi să nu prea contăm“, a conshis Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în dosarul fraudării referendumului din 2012 privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curţii Supreme urmând să fie repartizat unui complet de judecată care va stabili şi primul termen al procesului. La data organizării referendumului, Liviu Dragnea era preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman şi secretar general al PSD.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite