Rezultate alegeri 2016 Prahova. Un profesor de istoria artei, colecţionar de bilete de transport în comun, ajunge în Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultate alegeri 2016 Prahova. Dan Rădulescu, profesor de istoria artei la Colegiul de artă „Carmen Sylva“ din Ploieşti şi şeful secţiei Muzeului Memorial „Nicolae Grigorescu“ din Câmpina, este de departe surpriza alegerilor parlamentare din Prahova. Are 36 de ani şi până acum nu a fost implicat în vreun fel în politică.

Rezultate alegeri 2016 Prahova. Dan Rădulescu, profesor de istoria artei la Colegiul de artă „Carmen Sylva” din Ploieşti şi şeful secţiei Muzeului Memorial „Nicolae Grigorescu” din Câmpina, este de departe surpriza alegerilor parlamentare din Prahova. Are 36 de ani şi până acum nu a fost implicat în vreun fel în politică.

Despre Răduleascu, alegătorii din Prahova au aflat în această toamnă, când Uniunea Salvaţi România şi-a deschis prima filială din ţară, la Ploieşti.

Într-un interviu acordat ziarului Adevărul, în urmă cu câţiva ani, Dan Rădulescu, pe atunci doar un tânăr muzeograf, se declara un iubitor de artă, intenţia lui fiind să urmeze doctoratul în istoria artei la Sankt Petersburg.

Oarecum legat de pasiunea sa, Dan Rădulescu mărturisea că are un hobby mai special. Încă din şcoala generală colecţionează bilete de mijloace de trasnport în comun. „Când eram mai mic existau nişte bilete viu colorate şi atunci am început să le colecţionez. Prietenii care plecau în străinătate şi mă întrebau ce vreau să îmi aducă le ziceam că un bilet. Până acum am aproximativ 100 de bucăţi”, mărturisea, pentru Adevărul, Rădulescu.

Este născut în data de 23 martie 1981, este din Ploieşti, dar a studiat la Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca – Facultatea de Istoria Artei şi Istorie.

După alegerile de duminică, Dan Rădulescu va renunţa probabil la cariera sa de muzeograf, pentru că a fost ales de pe listele USR în Camera Deputaţilor, după ce formaţiunea politică pe care a reprezentat-o a reuşit să obţină peste 8 la sută din totalul voturilor valabil exprimate în Prahova.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite