REPARTIZARE LICEU 2013 Doar 3 elevi nu au fost repartizaţi în prima etapă în Prahova. În licee au rămas 1.404 locuri libere. Ultima medie din judeţ, 3.59

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Repartizare liceu 2013 / Doar trei elevi din Prahova care au susţinut Evaluarea Naţională nu au prins un loc în liceu în prima etapă de repartizare computerizată, din cauza opţiunilor insuficiente exprimate. Ultima medie de intrare la liceu din judeţ a fost 3.59

Repartizare liceu 2013 / Doar trei elevi din Prahova care au susţinut Evaluarea Naţională nu au prins un loc în liceu în prima etapă de repartizare computerizată, din cauza opţiunilor insuficiente exprimate. Ultima medie de intrare la liceu din judeţ a fost 3.59

La polul opus celor 11 elevi din Prahova care au avut media generală 10 în gimnaziu şi la Evaluarea Naţională şi au ales licee de prestigiu din judeţ, alţi absolvenţi de clasa a VIII-a s-au situat la coada clasamentului cu note de 3 şi 4. Chiar şi aşa, aceştia au prins un loc la liceu, în funcţie de opţiunile exprimate.

Ultima medie de admitere din Prahova, în clasa a IX-a, aparţine unui elev din Telega care, cu media 3.59 (la examenele de la Evaluarea Naţională a obţinut puţin peste nota 1) a intrat la Colegiul Tehnic „Constantin Istrati“ din Câmpina, la profilul Mecanică.

Doar 3 dintre cei 5.460 de candidaţi din Prahova (o rată de repartizare de 99,95% în judeţ) nu au prins un loc la prima repartizare computerizată pentru că nu au completat suficiente opţiuni.

Nu este chiar o tragedie pentru că în judeţ mai sunt libere 1.404 locuri în licee (din totalul de 6.861) care vor putea fi ocupate în a doua etapă de repartizare computerizată.

A doua etapă de înscriere la liceu

La a doua etapă a repartizării computerizate participă candidaţii din seria curentă, indiferent de vârstă, şi cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014, şi care au participat şi au rămas nerepartizaţi după prima etapă, sau nu au participat, din diferite motive, la prima etapă de admitere.

Aceştia completează fişa de opţiuni în perioada 17-22 iulie 2013, la şcolile generale de provenienţă sau la centrul special de înscriere pentru candidaţii din alte judeţe.

Introducerea noilor baze de date în calculator, verificarea fişelor cu opţiuni listate din calculator, precum şi corectarea eventualelor erori se fac în perioada 17-23 iulie.

Repartizarea computerizată şi afişarea listelor se face în data de 25 iulie, urmând ca în perioada 25-26 iulie, absolvenţii de gimnaziu care au participat la a doua etapă a admiterii la liceu să îşi depună dosarele la unitatea de învăţământ unde au fost repartizaţi.

Candidaţii care, în perioada 25-26 iulie 2013, nu îşi depun dosarele de înscriere, se consideră retraşi, iar locurile corespunzătoare sunt declarate neocupate şi vor fi utilizate pentru rezolvarea cazurilor speciale de către comisiile de admitere. Aceşti candidaţi vor fi repartizaţi pe locurile rămase libere, după rezolvarea cazurilor speciale, care va avea loc în perioada 29 iulie-1 august.

Pe aceeaşi temă

EVALUARE NAŢIONALĂ 2013 Ierarhia pentru admiterea la liceu. 11 elevi din Prahova au media 10

Topul liceelor din Prahova, după specializări şi mediile de admitere. Colegiul „Al.I.Cuza“, preferat de cei mai buni dintre elevi

Topul celor mai bune licee din Prahova: Colegiile Caragiale, Mihai Viteazul şi Cuza

REPARTIZARE LICEU 2013 S-au afişat rezultatele repartizării computerizate. Părinţii şi elevii din Prahova pot afla  liceele unde au fost admişi copiii UPDATE

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite