Primarul care ofta după Ceauşescu, trimis în judecată pentru lovirea unui poliţist. Motivul scandalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Mihai Alionte, nostalgic al perioadei comuniste, trimis în judecată pentru purtare abuzivă FOTO Facebook
Primarul Mihai Alionte, nostalgic al perioadei comuniste, trimis în judecată pentru purtare abuzivă FOTO Facebook

Mihai Alionte, primarul din Prahova devenit celebru pentru că ţine în biroul său din sediul primăriei un tablou cu fostul dictator comunist Nicolae Ceauşescu, este protagonistul unui nou scandal.

Edilul a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă, după ce a bătut un poliţist local din comună chiar pe holurile primăriei.

Mihai Alionte, edilul comunei prahovene Podenii Noi, a fost deferit justiţiei de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti după doi ani de anchetă. Dosarul său a fost înregistrat la secţia penală a Judecătoriei Ploieşti în data de 24 mai, dar nu a primit încă un prim termen de judecată.

Procurorii îl acuză pe edilul de Podenii Noi de purtare abuzivă. Victima primarului este Laurenţiu Dobrogeanu, poliţist local aflat în subordinea primăriei conduse de primarul bătăuş. Între cei doi existau tensiuni mai vechi care s-au terminat cu o bătaie în ziua de 22 aprilie 2019.

Poliţistul a povestit că în ziua respectivă revenise la serviciu după o perioadă în care se aflase în concediu medical. A mers la registratură să ia condica de prezenţă pentru a semna, dar a avut neplăcuta surpriză ca secretara să refuze să-i înmâneze documentul, pe motiv că nu primise normele de protecţia muncii şi nu i se făcuse instructajul. Poliţistul a mers ulterior în biroul primarului să lămurească problema, dar în loc de explicaţii a avut parte de o bătaie în toată regula. Poliţistul a fost lovit cu un pumn în figură şi cu piciorul în spate, iar ulterior a fost dat afară din sediul primăriei.

Motivul scandalului ar fi fost numărul prea mare de zile de concediu pe care poliţistul le-a luat din cauza unor probleme medicale, iar absenţa în mod repetat de la serviciu nu a fost pe placul primarului. Imediat după ce a fost scos în şuturi din sediul primăriei, poliţistul a cerut ajutorul unei ambulanţe care l-a transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. 

Alionte, celebru pentru portretul cu Ceauşescu ţinut în birou

Cu doar două săptămâni înaintea conflictului, Mihai Alionte devenise celebru după ce o serie de fotografii cu biroul său au fost publicate în mediul online de către un consilier local. Pe pereţii din sediul primăriei din Podenii Noi, la loc de cinste se afla un portret de mari dimensiuni cu fostul dictator comunist Nicolae Ceauşescu, iar primarul liberal nu şi-a ascuns niciodată nostalgia faţă de perioada comunistă. Alături de chipul dictatorului, Alionte a atârnat pe pereţi portrete cu Carol I şi cu Ştefan cel Mare. Acesta a explicat că toate aceste tablouri au fost primite în dar de la diverşi prieteni care îi cunosc pasiunea pentru istorie. După ce imaginile au ajuns în presă, primarul a decis să dea jos portretul dictatorului.

De-a lungul vremii, primarul din Podenii Noi, aflat acum la al treilea mandat, a mai fost implicat în scandaluri publice şi cu o angajată a primăriei din localitate, cu un preot, dar şi cu unul dintre contracandidaţii săi la alegerile locale din septembrie 2020. Candidatul PNL reclama faptul că a fost atacat cu spray lacrimogen de către membrii echipei de campanie a primarului Mihai Alionte. Scandalul electoral s-a finalizat doar cu ameninţări şi nu a avut, deocamdată, urmări cu caracter penal.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Dispută electorală cu spray lacrimogen şi plângeri la Poliţie într-o comună din Prahova: „Am fost atacaţi pur şi simplu”

Un poliţist local a reclamat la Poliţie că a luat bătaie de la primarul care ţine tabloul lui Ceauşescu în birou: „Mi-a tras un şut în fund şi un pumn în cap“

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite