Un poliţist local a reclamat la Poliţie că a luat bătaie de la primarul care ţine tabloul lui Ceauşescu în birou: „Mi-a tras un şut în fund şi un pumn în cap“

0
0
mihai alionte primar podenii noi foto facebook/tintea dorinel

Primarul din Prahova care a devenit celebru pentru că ţine în birou un tablou cu dictatorul Nicolae Ceauşescu este protagonistul unui nou scandal. Edilul a fost reclamat la Poliţie de un poliţist local pentru loviri şi alte violenţe.

Laurenţiu Dobrogeanu, poliţist local în cadrul Primăriei Podenii Noi, judeţul Prahova, susţine că luni, 22 aprilie, în momentul în care a mers la serviciu ar fi fost bătut de primarul comunei. Incidentul s-a petrecut chiar în biroul edilului Mihai Alionte.

”M-am prezentat la serviciu ca orice om normal care-şi vede de treaba lui. Am intrat la registratură unde doamna secretară a comunei Podenii Noi n-a vrut să-mi pună la dispoziţie condica de prezenţă, susţinând că eu n-am de ce să vin la serviciu pentru că nu am semnat normele de protecţia muncii şi nu am făcut instructajul. M-am dus apoi la domnul primar în birou să-i spun că încerc să dau de condica de prezenţă ca să pot semna în ea. Aveam şi o cameră video ca să am şi eu confirmare că se refuză să mi se pună la dispoziţie condica de prezneţă, moment în care s-a ridicat de la birou, a venit spre mine, mi-a dat un şut în fund şi un pumn în cap, m-a îmbrâncit şi m-a dat afară din Primărie, spunând că e primăria lui”, a declarat, pentru ”Adevărul”, Laurenţiu Dobrogeanu.

Poliţistul local a recunoscut că între el şi primarul comunei există un conflict mai vechi generat de refuzul agentului de a semna mai multe documente puse la dispoziţie de primarul Mihai Alionte.

Conflict mai vechi

”Domnul primar este supărat pe mine că acum ceva timp dânsul a dărâmat nelegal o stână şi vroia să mă pună pe mine să iau asupra mea toată răspunderea. Doar că eu am refuzat să semnez avizele de însoţire, accel proces verbal pentru că nu este legal. Poliţia Locală nu a făcut altceva decât să asigure liniştea şi ordinea publică pe timpul desfăşurării acţiunii Primăriei. Drept urmare, sarcina de a semna acele documente, cred că îi revine administratorului primăriei”, a mai spus poliţistul local.

Acesta din urmă a precizat că luni, imediat după ce a fost bătut în biroul Primăriei, a mers la sediul Postului de Poliţie din comună unde a depus o plângere împotriva primarului Mihai Alionte.

Biroul de Presă al IJP Prahova a confirmat că acestă plângere a fost înregistrată şi că urmează să se facă cercetări în cauză.

Dacă se acuzaţiile se vor dovedi adevărate, primarul Mihai Alionte ar putea fi acuzat de infracţiunea de loviri şi alte violenţe.

Până la această oră, edilul acuzat că a bătut un poliţist local nu a putut fi contactat.

Mihai Alionte, primarul comunei prahovene Podenii Noi, ţine în biroul său din sediul primăriei pe care o conduce un tablou de mari dimensiuni cu Nicolae Ceauşescu. Alături de chipul dictatorului, Alionte a atârnat pe pereţi portrete cu Carol I şi cu Ştefan cel Mare.

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite