Prim─âria Urla┼úi amendat─â de Garda de mediu pentru c─â a ÔÇŁdosit de┼čeuriÔÇŁ acoperindu-le cu p─âm├ónt

0
0
Deseuri menajere depozitate haotic într-o rampa ecologica din urlati
De┼čeuri depozitate haotic la Urla┼úi FOTO Facebook/Octavian Berceanu

Prim─âria Urla┼úi a fost amendat─â cu ┬á50.000 de lei de c─âtre comisarii de mediu ├«n urma unui control al pre┼čedintelui G─ârzii Na┼úionale de Mediu, Octavian Berceanu, care a acuzat administra┼úia local─â c─â "dose┼čte de┼čeuri", acoperindu-le cu p─âm├ónt.

Acesta a postat pe pagina sa de Facebook mai multe filmări video cu dezastrul ecologic surprins în timpul controlului.

Potrivit datelor postate pe pagina de Facebook a G─ârzii de Mediu Prahova, comisarii au continuat verific─ârila la Urla┼úi, ├«n zilele de 30 ┼či 31 mai, unde au constatat pe malul st├óng al r├óului Cricovul S─ârat de┼čeuri de toate tipurile abandonate. Potrivit sursei citate cele mai multe erau de┼čeuri menajere, din construc┼úii-demol─âri, acoperite cu p─âm├ónt ┼či nisip.

"Astfel, pentru neconformit─â┼úile constatate, Prim─âriei localit─â┼úii Urla┼úi i-a fost aplicat─â o sanc┼úiune contraven┼úional─â ├«n valoare de 50.000 lei pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2005 privind protec┼úia mediului ┼či salubrizarea zonei, cu eliminarea de┼čeurilor c─âtre societ─â┼úi autorizate ┼či respectarea prevederilor legale", precizeaz─â sursa citat─â.

├Än data de 29 mai, Pre┼čedintele GNM a postat pe pagina sa de Facebook film─âri f─âcute ├«n timpul unui control neanun┼úat la Urla┼úi, acuz├ónd prim─âria c─â "dose┼čte de┼čeurile ├«n lunca r├óului ┼či apoi le astup─â cu p─âm├ónt".

"Urla┼úi, jude┼úul Prahova.┬á Prim─âria Urla┼úi a ├«ncercat s─â doseasc─â, adic─â s─â acopere cu p─âm├ónt o groap─â ilegal─â, situat─â ├«n lunca r├óului Cricovul S─ârat. Sta┼úia de transfer de┼čeuri se afl─â la 300 de metri, fiind cea mai apropiat─â construc┼úie de groapa ilegal─â", scria Berceanu, la acel moment, pe pagina sa de socializare.

De asemenea, el a postat film─âri de la sta┼úia de transfer de┼čeuri din localitate.

ÔÇŁSuntem pe o sta┼úie de transfer a gunoiului menajer. C─âtre g├órl─â, c─âtre p├ónza freatic─â, c─âtre cer se scurge levigatul din acest gunoi abandonat aici de nu ┼čtiu c├ót timp. E gunoi amestecat c├ót vede┼úi cu ochii, l├óng─â localitate.┬á

Pute ┼či va mirosi din ce ├«n ce mai tare┬ácu primele ploi, care au ┼či fost deja, ┼či cu c─âldura care urmeaz─â s─â smulg─â din duhoarea din acest gunoi adunat aici.┬á

La trei sute de metri ├«n fa┼ú─â este Cricovul S─ârat unde avem o groap─â de gunoi ilegal─â pe care prim─âria ├«n vitez─â ├«ncearc─â s─â o astupeÔÇŁ, comenta Octavian Berceanu pe filmarea video postat─â pe Facebook.

Ulterior, el a postat ┼či film─âri de la sta┼úia de transfer de┼čeuri de la Dr─âg─âne┼čti, situa┼úia depistat─â fiind similar─â celei de la Urla┼úi.

Cite┼čte ┼či:

Craniu uman, g─âsit ├«n interiorul incineratorului de de┼čeuri medicale care a explodat miercuri ├«n Prahova

Arde ├«n continuare incineratorul de de┼čeuri periculoase din Prahova. Norul de fum amenin┼ú─â CapitalaUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite