Cine este muncitorul care ar fi provocat o explozie la incineratorul de deşeuri medicale din Prahova. Bărbatul a mai avut tentative de suicid în trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bpărbat ar fi incendiat intenţionat depozitul de deseuri de la Brazi

Ipoteza conform căreia incendiul de la incineratorul de deşeuri medicale şi periculoase care funcţionează într-un parc industrial din comuna prahoveană Brazi ar fi fost provocat intenţionat pare că se confirmă.

 Un angajat al societăţii ECO BURN, care administrează incineratorul, se pare că s-ar fi sinucis în interiorul halei provocând o explozie. Bărbatul ar avea probleme de sănătate şi în plus trăia o dramă familială, iar în trecut a mai avut alte tentative de suicid.

Conform directorului parcului industrial unde se află incineratorul de deşeuri medicale, muncitorul de la ECO BURN a intrat pe poartă societăţii în cursul nopţii, la ora 02.10, aşa cum este consemnat în condica de prezenţă. Bărbatul şi-a justificat prezenţa la acea oră târizie, invocând faptul că vrea să-şi lase bicileta la sediu, pentru că urma să plece în cursă la Iaşi cu şoferul Iulian S.

La zece minute după ce muncitorul a intrat în hală, portarul susţine că s-a văzut o flacără şi apoi s-a auzit o explozie puternică urmată de incendiu.

Printre angajaţii de la ECO BURN se vorbeşte că bărbatul bănuit că a provocat explozia avea probleme serioase de sănătate, în plus se afla într-un situaţie tensionată cu soţia sa. Femeia se pare că este plecată de la domiciliu împreună cu copilul celor doi.

Muncitorul de la incineratorul ECO Burn şi-ar fi ameninţat soţia că se va sinucide

În urmă cu o săptămână, bărbatul şi-ar fi contactat telefonic soţia pe care a ameinţat-o că, dacă nu-i aduce copilul acasă, se va sinucide. În trecut omul ar mai fi avut tentative de suicid.

Bărbatul ar fi pătruns în interiorul halei printr-o intrare improvizată pentru că pe uşa principală lacătele au fost găsite intacte, însă bicileta omului a fost găsită sprijinită de peretele clădirii.

La acest moment nici poliţia şi nici pompierii nu pot intra în clădirea cuprinsă de flăcări pentru că, în urma exploziei, tavanul este parţial prăbuşit.

53 de pomieri acţionează la acest moment pentru stingerea incendiului.

Societatea ECO BURN a fost implicată într-o serie de scandaluri în ultimii ani legată de poluarea masivă cu substanţe periculoase. Mai multe incendii au avut loc în ultima vreme la acest incinerator de deşeuri medicale unde sund aduse gunoaie de la zeci de spitale din ţară, inclusiv echipamente folosite în spitalele suport COVID-19.

Potrivit ISU Prahova, societatea deţine autorizaţie de securitate la incendiu din anul 2011 cu obiect de activitate hala incinerator deseuri periculoase. Ultimul control a fost în data de 08.01.2021, ocazie cu care s-au aplicat două amenzi în cuantum de 7500 lei pentru instalaţia de hidranţi care nu funcţiona şi diminuarea gabaritul cailor de evacuare  prin amplasarea de pubele la intrarea în hala.

Şi Garda de Mediu Prahova a amendat societatea în repetate rânduri.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite