Primăria penală din Prahova. Femei condamnate pentru fraudarea alegerilor în 2020, desemnate preşedinţi la secţii de votare

0
Publicat:

Două femei care au fost condamnate pentru fraudarea alegerilor locale din comuna prahoveană Ciorani, la scrutinul din 2020, au fost desemnate preşedinţi la două secţii de votare din Ciorani pentru alegerile din 9 iunie. Aceste au fost înlocuite din funcţie după ce cazul lor a apărut în presă.

Secție de votare. FOTO Arhivă
Secție de votare. FOTO Arhivă

Conform datelor publicate, marţi 21 mai 2024, pe site-ul Primăriei Ciorani, Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală a admis o contestaţie a PSD şi a dispus înlocuirea celor două persoane din funcţiile de preşedinte al secţiei de votare 374, respectiv 375.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, Grigorescu Nicoleta şi Spătarelu Adnana Ramona au fost condamnate în august 2021, în baza unor acorduri de recunoaştere a vinovăţiei, de magistraţii de la Judecătoria Buzău, la câte 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale în formă continuată (patru acte materiale), faptă din 27.09.2020.

Informaţia a fost făcută publică, marţi, de către preşedintele Partidului România în Acţiune, Mihai Apostolache.

Alegeri libere şi corecte?!? La fel ca în 2020 la Ciorani?!? Culmea tupeului: două persoane condamnate pentru fraudă electorală la alegerile locale din comuna Ciorani, din anul 2020, au fost desemnate preşedinţi la două secţii de votare din localitate pentru alegerile din 9 iunie 2024: Grigorescu Nicoleta la secţia nr. 374; Spătarelu Adnana Ramona la secţia nr. 375. Suveranitatea aparţine poporului român şi se exercita prin reprezentanţi aleşi în cadrul unor alegeri libere, periodice şi corecte. (Art. 2 alin. 1 din Constituţia României) Rog Autoritatea Electorală Permanentă să le înlocuiască pe cele două persoane, iar instituţiile care veghează la respectarea Constituţiei să urmărească procesul electoral din comuna Ciorani", a scris acesta, pe Facebook.

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu, a fost și el trimis în judecată pentru fraudarea alegerilor locale din 2020 şi este inculpat într-un alt dosar pentru fapte similare care vizează scrutinul pentru alegerile parlamentare din 2020.

Dosarul privind fraudarea alegerilor locale din septembrie 2020 în comuna prahoveană Ciorani a fost trimis în judecată în iulie 2021, fiind deferiţi justiţiei 23 de inculpaţi, inclusiv primarul Marin Voicu.

Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu. FOTO prahovainfo.ro
Primarul comunei prahovene Ciorani, Marin Voicu. FOTO prahovainfo.ro

Astfel, 20 de persoane sunt acuzate de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, două sunt acuzate de complicitate la comiterea acestei fapte, iar primarul Marin Voicu este trimis în judecată pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

În acest dosar au fost încheiate anterior patru acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite