Primar reţinut pentru o serie de infracțiuni, în Prahova. Trei afaceriști sunt cercetați

0
Publicat:

Primarul comunei Bălţeşti din judeţul Prahova, Ion Radu, a fost reţinut pentru comiterea mai multor infracţiuni care au legătură cu exercitarea funcţiei de edil. În acelaşi dosar, procurorii au reţinut încă o persoană, iar trei oameni de afaceri sunt cercetaţi.

Ion Radu, primarul comunei Bălţeşti. FOTO PNL Prahova / Facebook
Ion Radu, primarul comunei Bălţeşti. FOTO PNL Prahova / Facebook

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte (Prahova) au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Ion Radu, primar al comunei Bălţeşti, sub acuzaţiile de abuz, conflict de interese, delapidare, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai Parchetului.

În acelaşi dosar este reţinută şi o altă persoană.

Reţinerea edilului are loc în contextul în care, luni, 11 martie 2024, la sediul Primăriei Bălţeşti au avut loc percheziţii.

În dosarul care îl vizează pe primar au calitatea de suspecţi încă trei persoane, administratori ai unor societăţi comerciale.

Seif furat din sediul unei case de pariuri din Prahova. Percheziții la unul dintre angajații firmei

Tot în Prahova, un seif în care se aflau aproximativ 16.300 de lei a fost furat din sediul unei case de pariuri din oraşul Slănic, la 27 februarie 2024. Unul dintre angajați este bănuit că ar fi participat la furt.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Slănic au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în comuna Dumbrăveşti, la domiciliile a două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. În fapt, bănuiţii ar fi sustras din incinta unei societăţi comerciale din oraşul Slănic un seif în care se aflau aproximativ 16.300 de lei”, se arată într-un comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova.

Unul dintre cei bănuiţi ar fi angajat al respectivei case de pariuri.

La sediul unităţii de poliţie au fost conduse două persoane, în vederea audierii.

Activitatea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi al celor din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni, dar şi de cel al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi "Matei Basarab" Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite