Preţuri exorbitante pentru o vacanţă de vară la munte pe Valea Prahovei şi în Poiana Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenul turistic din Sinaia care face traseul centru-cota 1400 FOTO Marian Negotei
Trenul turistic din Sinaia care face traseul centru-cota 1400 FOTO Marian Negotei

Vacanţa de vară petrecută într-o staţiune montană de pe Valea Prahovei sau în Braşov a devenit un lux pe care nu şi-l poate permite o familie cu un venit modest.

Pentru lunile iulie şi august, preţul pentru o cameră într-un hotel de patru stele variază între 120 şi chiar 200 de euro, la Sinaia sau la Poiana Braşov, tarife de trei ori mai mari faţă de staţiunile montane din Bulgaria şi similare cu cele din Ischgl sau Insbruk.

Potrivit ofertelor prezente pe site-urile de specialitate, pentru o vacanţă de cinci nopţi, o familie cu un copil va plăti între 1.000 şi chiar 1.500 pentru o cameră, respectiv o suită (dormitor şi living) la un hotel de patru stele, aflat în imediata apropiere a castelului Peleş.

La Poiana Braşov, preţurile ajung chiar şi până la 9.000 şi chiar 10.000 de lei pentru un apartament de lux la un hotel de patru stele. Preţul nu asigură pensiunea completă, ci doar micul dejun şi accesul la centrul spa.

oferte de cazare in hoteluri din poiana brasov

Ofertele pentru o vacanţă la Poiana Braşov, cu mult peste cele din Bulgaria, similare cu cele din Tirol FOTO Captura booking

În schimb, în Bulgaria, la Bansko, de exemplu, un apartament într-un hotel de patru stele, cu centru spa şi piscină, 5 nopţi de cazare, în aceeaşi perioadă şi pentru acelaşi număr de persoane, costă între 300 şi 600 de euro.

oferta booking cazare austria

În prezent, există o cerere extraordinară pentru apartamentele din zona staţiunilor montane din Prahova şi Braşov care se închiriază în regim hotelier, dar şi aici tarifele pentru o noapte de cazare pornesc de la 120 de euro pe noapte şi ajung chiar şi la 300 de euro, în funcţie de zonă şi de condiţiile oferite.

preturi cazare munte bulgaria

Ofertele pentru o vacanţă de vară în Bulgaria, în staţiunile montane, chiar şi de trei ori mai mici ca în România FOTO captură booking.ro 

Reprezentanţii operatorilor din turism susţin că preţurile afişate pe site-urile dedicate sunt mult mai mari faţă de cele de la recepţie. În plus, în discuţia directă cu administratorul hotelului totul se poate negocia.

Explicaţia pentru preţurile uriaşe practicate de hotelierii care administrează unităţi de cazare de capacitate mare din staţiunile montane din Prahova şi Braşov ar putea fi specificul acestora, dedicat în mare parte pentru turismul corporate şi de conferinţe. Paul Popa, şeful Centrului de Informare Turistică Sinaia, susţine că peste 50 la sută din veniturile hotelierilor se bazează pe acest tip de turism, Sinaia fiind recunoscută pentru conferinţele organizate de industria farma şi medicală.

Vă recomandăm să mai citiţi:

STUDIU: Românii care muncesc în străinătate închiriază, când se întorc în ţară, maşini mai scumpe decât străinii, dar doar o parte din ei şi le permit

Un touroperator românesc anunţă că majorează tarifele cu 15-20% pentru a acoperi toate măsurile de siguranţă impuse de autorităţi

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite