Prahova sub cod portocaliu de ninsori. Străzile transformate în patinoar. Un drum judeţean închis circulaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ieşirea din Ploieşti spre Păuleşti, acoperită cu gheaţă FOTO Oana Zafiriadis
Ieşirea din Ploieşti spre Păuleşti, acoperită cu gheaţă FOTO Oana Zafiriadis

A nins toată noaptea în Prahova, astfel că sâmbătă dimineaţă, toate drumurile judeţene şi naţionale au fost acoperite cu un strat de zăpadă. Şoferii care au pornit la drum reclamă lipsa utilajelor de deszăpezire.

UPDATE ORA 13.00: Se circulă foarte greu pe DN1 D în zona localităţilor Albeşti Paleologu-Sălciile. Aici, utilajele de deszăpezire acţionează, motiv pentru care s-a format deja o coloană de maşini. Drumul nu este închis deocamdată, dar şoferii sunt lăsaţi să treacă progresiv, pe măsură ce se deszăpezeşte câte un tronson din drum.

Cea mai afectată de ninsori este zona montană, unde stratul de zăpadă atât pe DN1 cât şi pe DN1A deăpăşeşte pe alocuri şi 5 centimetrii, motiv pentru care circulaţia este îngreunată. Potrivit Biroului de Presă al Poliţiei Prahova, pe DN1, începând de la Nistoreşti şi până la Azuga, carosabilul este acoperit cu zăpadă. În zona Cheia ninge viscolit, astfel că pe DN1A se formează dune de zăpadă.

La Sinaia autorităţile au decis să închidă drumul spre cota 1400, din dreptul Cabanei Schiorilor. De asemenea sunt probleme de circulaţie din cauza condiţiilor meteo în zona comunelor Brebu şi Proviţa de Sus unde zăpada s-a depus în strat consistent pe drum.

Dificultăţi de circulaţie au fost raportate şi în zona deschisă din Sudul judeţului unde ninge viscolit. Începând de la Bărcanesti până la km 68 unde este zona deschisă, câmp, bate vântul şi ninge, iar carosabilul este acoperit cu zăpadă 1-2cm, pe sensul catre Bucureşti.

Deşi autorotăţile spun că pe toate sectoarele de drum naţional se acţionează cu material antiderapant traficul fiind scăzut, şoferii aflaţi în trafic reclamă absenţa utilajelor.

Se circulă cu dificultate la ieşire din Ploieşti, în zona Spitalului Judeţean, unde carosabilul este acoperit cu gheaţă. La fel se întâmplă şi pe unele străzi din centrul municipiului unde zăpada frământată creează probeleme şoferilor.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite