Poliţistul-cămătar condamnat la închisoare cu executare. Trectul tulbure al agentului acuzat că a jefuit cadavrul baschetbalistului Toni Alexe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dorian Doman, în prezent pensionar, a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare FOTO facebook
Dorian Doman, în prezent pensionar, a fost condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare FOTO facebook

Dorian Nicolae Doman, fost agent de poliţie în cadrul IJP Prahova, a fost condamnat la închisoare cu executare într-un dosar de cămătărie. Doman este acelaşi poliţist despre care s-a spus că i-ar fi furat din buzunar 5.000 de euro baschetbalistului Toni Alexe, mort într-un accident petrecut pe DN1, în ianuarie 2009.

Doman era de serviciu şi a intervenit atunci la accident. Acuzaţiile nu au putut fi probate.

Tribunalul Prahova s-a pronunţat, luni 25 marite, în dosarul de cămătărie şi spălare de bani în care inculpat este fostul poliţist Dorian Doman, dar şi fraţii Cătălin şi Nelu Baicu din Sinaia, cunoscuţi în zona Valea Prahovei drept cămătari.

Instanţa a decis ca fostul agent de poliţie să primească o pedeapsă de trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat pentru cămătărie şi complicitate la cămătărie. Fostul poliţist este obligat de instanţă să plătească uneia dintre victime, împreună cu ceilalţi doi inculpaţi, suma de 173.000 euro, dar şi daune morale în valoare de 20.000 de lei.   

Cătălin Baicu a fost şi el găsit vinovat pentru camătă, spalare a banilor şi fals în înscrisuri, fiind condamnat la cinci ani de închisoare. Fratele său, Nelu Baicu, a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare.

Dorian Nicolae Doman a fost prins în urma unui flagrant, în octombrie 2014, în benzinăria OMV Petrom din Câmpina. Poliţistul avea atunci în maşina personala 14.000 de lei, sumă pe care Doman nu a putut să o justifice. În paralel cu flagrantul organizat la Câmpina, în Sinaia au avut loc percheziţii la domiciliile fraţilor Baicu, complicii lui Domnan, unde anchetatorii ar fi găsit o importantă sumă de bani, de ordinul sutelor de mii de euro, au declarat la momentul percheziţiilor surse judiciare.

Ancheta în acest caz a fost declanşată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în urma unei plângeri depusă de una dintre victimele celor trei cămătari. Aceasta acuza că a împrumutat câteva mii de lei, dar a fost forţată să returneze, sub puterea ameninţărilor, o sumă mult mai mare.

Dosarul poliţistului a fost deferit justiţiei în februarie 2016, la aproape doi ani de la momentul în care acesta a fost prins în flagrant, într-o benzinărie din Câmpina, în momentul în care primea bani de la unul dintre clienţii săi. După aproape patru ani de judecată, judecătorii au dat sentinţa. Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă şi va putea fi atacată la instanţa superioară.

Aceeaşi instanţă a dispus să confişte de la Baicu Nelu 10.000 euro, 1650 euro şi 169.500 lei şi să menţină sechestru pe bunurile mobile şi imobile ale acestuia, reprezentânt terenuri şi clădiri în Câmpina, Sinaia şi Buşteni, dar şi pe un autoturism de lux.

De asemenea judecătorii au decis să pună sechestru pe suma de 225.000 euro, aflată într-un cont bancar pe numele lui Cătălin Baicu, dar şi pe bijuterii şi ceasuri de firmă pe care acesta le deţine.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite