Poliţiştii locali din Ploieşti s-au trezit cu declaraţiile de avere modificate. Ce pedepse au primit hackerii adolescenţi care le-au spart site-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia Locală Ploieşti FOTO poliţialocală.ro
Poliţia Locală Ploieşti FOTO poliţialocală.ro

Angajaţii Poliţiei Locale din Ploieşti, în frunte cu directorul acestei instituţii, s-au trezit peste noapte cu declaraţiile de avere modificate. Documentele erau postate pe site-ul Poliţiei Locale, au fost modificate de doi hackeri care au fost identificaţi. Cei doi s-au distrat şi cu site-urile altor primării din ţară.

Cătălin Laurenţiu S. şi Narcis George C., doi adolescenţi din Prahova, sunt acuzaţi că în urmă cu un an au reuşit să intre ilegal pe site-ul Poliţiei Locale Ploieşti unde au modificat, printre altele, declaraţiile de avere, inclusiv pe cea a şefului instituţiei, Adrian Vaida. În plus, cei doi hacker au reuşit să bloceheze site-ul Poliţiei Locale pentru câteva zile, profitând de o vulnerabilitate a sistemului.

Reprezentanţii Poliţiei Locale Ploieşti au făcut atunci o plângere penală la Poliţie, iar hackerii au fost identificaţi rapid. Cătălin şi Narcis, minori, au fost trimişi în judecată de către DIICOT Ploieşti sub acuzaţiile de opreaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată, alterarea integrităţii datelor informatice în formă continuată, perturbarea funcţionării sistemelor informatice în formă continuată, dar şi de pornografie infantilă.

Dosarul s-a aflat pe rolul secţiei penale a Tribunalului Prahova, iar în data de 13 decembrie, instanţa a decis să-i condamne pe cei doi hackeri. Cătălin Laurenţiu S. a fost condamnat la o măsură educativă neprivativă de libertate pentru o perioadă de şase luni. Pedeapsa vine la pachet cu obligativitatea urmării unui curs de pregătire şcolară sau formare profesională. În plus, adolescentul nu mai are voie să ia legătura cu complicele său, în perioada de supraveghere.

Narcis George C., şi el minor, a primit o pedeapsă identică.

Nu doar Poliţia Locală Ploieşti a fost victima celor doi adolescenţi. Conform portalului instanţelor de judecată, pe lista părţilor vătămate se află PRIMĂRIA BĂILE OLĂNEŞTI, ASOCIAŢIA GRUPULUI DE ACŢIUNE LOCALĂ VRANCEA SUD-EST, FEDERAŢIA SINDICATELOR DIN EDUCAŢIE „SPIRU HARET”, dar şi o societate privată.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite