Podeţ rupt la Plopu. Zece oameni, printre care o gravidă şi directoarea Zoo Bucov, au fost răniţi. Ei făceau campanie electorală pentru candidatul PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa PSD Plopu Prahova a căzut de pe podeţ în campanie electorală Sursa foto Facebook Teodor Marin
Echipa PSD Plopu Prahova a căzut de pe podeţ în campanie electorală Sursa foto Facebook Teodor Marin

Un podeţ din localitatea Plopu, judeţul Prahova, s-a rupt duminică, 29 mai, în timp ce era traversat de o echipă de campanie a PSD. Informaţiile arată că zece persoane, printre care şi o gravidă, au fost rănite în accident.

Un incident electoral mai puţin obişnuit a avut loc duminică, în comuna Plopu din judeţul Prahova. Întreaga echipă de campanie PSD care îl însoţea pe candidatul Teodor Marin a căzut odată cu podeţul din lemn pe care se afla în traversare. Podeţul făcea legătura între localitate (DJ102) şi o uliţă retrasă (strada-linie), în care activiştii voiau să ajungă să stea de vorbă cu localnicii.

Scândurile au cedat sub greutatea celor 30 persoane, cu vârste între 17 şi 77 ani. Dintre acestea, 10 au fost rănite, căzând de la înălţimea de 2 metri în albia pârâului Bucovel. Printre acestea se afla şi o tânără gravidă, dar şi Laura Moagher, directoarea Parcului Zoo „Constantin Stere“ din Bucov.

Mai multe ambulanţe venite la faţa locului au acordat primul-ajutor victimelor care suferiseră politraumatisme, fracturi şi contuzii. Acestea au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Prahova din Ploieşti. Medicii au declarat că pacienţii vor fi externaţi cât de curând după intervenţii.

Podeţul de lemn este vechi din anii `80 şi traversează pârâul Bucovel. Localnicii au la dispoziţie un pod asfaltat, aflat la distanţa de 20 metri, pe care se poate trece cu vehiculele, dar activiştii PSD au vrut să scurteze drumul şi au ales calea peste pârâu pe podeţul de lemn.

Comuna Plopu este cunoscută pentru primarul Adrian Bălănescu (actualmente PNL), cel mai bogat edil-şef din zonă, pentru care declaraţie de avere s-a dovedit neîncăpătoare în a cuprinde toate proprietăţile şi bunurile. Primarul comunei Plopu este cel care a reclamat furtul a aproape jumătate de milion de euro şi a unui kilogram de aur pe care-i avea depozitaţi într-o cutie de valori de la Raiffeisen Bank, în 2013.


Echipă PSD rănită pe podeţul de la Plopu, Prahova Sursă foto ph-online.ro

Echipă PSD Teodor Marin rănită la Plopu Prahova Sursă foto ph-online.ro

Laura Moagher, directoarea Parcului Zoo Bucov Sursa foto youtube.com

Laura Moagher - directoarea Parcului Zoo Bucov Sursa foto youtube.com

Pe aceeaşi temă: 

Două persoane au murit într-un grav accident de circulaţie produs pe DN 1, la Nistoreşti

Şase persoane au fost rănite într-un accident pe DN 1, în care au fost implicate patru maşini. Traficul este îngreunat

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite