Ploieşti: Domeniile în care prahovenii se vor putea angaja anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În 2010 se caută specialiştii în comerţ şi producţie
În 2010 se caută specialiştii în comerţ şi producţie

Absolvenţii de studii superioare îşi vor găsi cel mai greu de lucru fără o minimă experienţă, iar cei cu studii medii cel mai uşor.

Conform specialiştilor în domeniul selecţiei de personal, anul acesta, cele mai căutate domenii în care se vor face angajări în Prahova sunt comerţ, producţie, logistică, şi servicii.

„Sfera serviciilor  cu valoare adăugată ridicată rămâne încă puţin exploatată, cu o mentalitate de dezvoltare pe termen scurt. Joburile cele mai căutate vor fi din zona comercială şi anume vânzări. Condiţiile de angajare vor fi mult mai exigente, cu obiective clare de rezultat imediat şi poate mai puţine beneficii oferite în pachetul iniţial de angajare, faţă de anii trecuţi. Cei care însă îşi fac jobul bine au posibilitatea de dezvoltare atât personală cât şi a companiei”, a declarat
Iuliana Leurent,  branch manager al Agenţiei Manpower Ploieşti. Reprezentantul Manpower consideră că judeţul Prahova a înregistrat o dezvoltare importantă în ultimii 10 ani în sfera de producţie şi logistică, însă în 2010 nu se anunţă mari acţiuni de investiţie.

“Pentru anul acesta, estimăm că firmele vor căuta candidaţi care să lucreze în domenii precum servicii şi producţie. Problema este că cei care îşi caută un loc de muncă percep mult prea puţin criza care există pe piaţa muncii, iar pretenţiile lor salariale nu au scăzut semnificativ”, este de părere Adrian Paraschivescu, director Cabinet Pari.

Este importantă experienţa

Cele mai mari dificultăţi pe piaţa muncii le vor întâmpina absolvenţii de studii superioare, iar cei care îşi vor găsi cel mai repede de lucru vor fi persoanele cu studii medii.


„Tinerii absolvenţi de facultate vor avea mai multă dificultate în obţinerea unui job de profil fără o minimă experienţă. De aceea, îi sfătuiesc pe toţi cei care doresc să-şi asigure un viitor să se gândească încă din timpul studiilor şi al vacanţelor să caute o activitate lucrativă, fie ea stagiu sau contract pe durată determinată”, a mai precizat Iuliana Leurent.


Specialiştii sunt de părere că anul acesta firmele vor investi cât mai puţini bani în instruirea personalului angajat. „Tendinţa este ca reprezentanţii societăţilor să taie din ce în ce mai mult din bugetele alocate instruirii personalului deşi, în perioadă de criză, aceştia ar trebui să aibă nişte salariaţi cât mai bine pregătiţi”, mai spune Adrian Paraschivescu.

 Previziuni pe piaţa muncii

 Potrivit Studiului Manpower privind Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă, 58% dintre angajatorii români nu prevăd nicio schimbare în forţă de muncă în primul trimestru al anului 2010, 15% se aşteaptă să crească volumul angajărilor şi 26% anticipează o scădere în activitatea de angajare. Studiul indică faptul că piaţa forţei de muncă va rămâne oarecum stabilă în următoarele trei luni pentru cei deja angajaţi, dar prezintă puţine oportunităţi pentru cei în căutarea unui loc de muncă.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite