Fetiță lăsată de părinți în apă fierbinte, moartă în chinuri. Soții criminali au contestat arestarea

0
Publicat:

Doi soți din Călărași au fost trimiși în judecată pentru omor calificat, pentru că și-au lăsat fiica de 2 ani și 10 luni să moară în chinuri. În rechizitoriul procurorilor se menționează că fetița s-a aflat în agonie timp de mai multe ore. 

Petronela, fetița ucisă de părinți SURSA Facebook Mihai Maria Diana
Petronela, fetița ucisă de părinți SURSA Facebook Mihai Maria Diana

În mai 2023, la un an și jumătate de la săvârșirea faptei, părinții au fost trimiși în judecată pentru omor calificat asupra unui membru de familie. În dosar se află și bunica paternă a copilului care este acuzată de lăsare fără ajutor a unei persoane aflate în dificultate. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Prahova, județ unde s-a întâmplat cruzimea.

Față de soții Horia și Diana Mihai s-a luat și măsura arestului preventiv. Inculpații au contestat, însă, măsura arestului, cererile acestora fiind respinse de instanță.

Părinții au lăsat fetița, în vârstă de 2 ani și 10 luni, să moară în chinuri Foto: Facebook
Părinții au lăsat fetița, în vârstă de 2 ani și 10 luni, să moară în chinuri Foto: Facebook

Micuța Petronela avea 2 ani și 10 luni când un gest îngrozitor al părinților a ucis-o. În seara zilei de 26 octombrie 2021, pe fondul unor neînțelegeri între soți, și din cauza faptului că minora defecase în pantaloni, tatăl a luat copilul și l-a lăsat mai multe minute în cadă, în apă fierbinte. Deși fetița suferise arsuri grave, pentru părinți nu a contat acest lucru. În loc să îi ofere ajutor, cei care îi erau mamă și tată au băgat-o pe micuță la culcare. 

Acuzațiile procurorilor

Tatăl este acuzat că: „a dus minora în cada din baia imobilului, (…) suferind arsuri de grad II-III pe 54% din suprafața corporală, după care, în intervalul orar 22:00 – 05:00, deși, în calitate de tată biologic al minorei, avea obligația legală de a acționa în sensul asigurării accesului, de urgență, la îngrijiri medicale de specialitate adecvate situației victimei, nu a luat nicio măsură ci a stat în pasivitate fără a face absolut niciun demers pentru a-i salva viața”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Procurorii mai susțin că inculpatul a prevăzut „decesul victimei, rezultat ce nu a fost urmărit, însă a fost acceptat”.

Și mama fetiței este acuzată de fapte similare. „Probele administrate în cauză au evidențiat că deși victima avea nevoie de îngrijirea mamei, întrucât defecase în pantaloni, inculpata a refuzat să o spele pe fiica sa minoră, prin inacțiunea sa, materializată în refuzul de a-și îngriji fiica, inculpata a creat pentru victimă o stare de pericol pe care s-a grefat acțiunea soțului său, (…) victima suferind arsuri de gradul II și III pe 54% din suprafața corporală, iar ulterior, deși era obligată să ia toate măsurile ce se impuneau a fi luate pentru a preveni moartea victimei, inculpata a stat în pasivitate timp de aproximativ 6-7 ore”, se mai arată în rechizitoriu.

În schimb, bunica este acuzată că deși a perceput starea foarte gravă în care se află nepoata sa, nu i-a acordat ajutor și nici nu a anunțat autoritățile.

Micuța nu a primit niciun ajutor din partea familiei timp de șapte ore

Tragicul eveniment a avut loc pe 26 octombrie 2021 când cuplul s-a deplasat, cu cei trei copii ai săi, la locuința bunicii paterne, în comuna Poienarii Burchii, din județul Prahova. Deși copila a suferit arsurile în jurul orei 22.00, a fost solicitat un echipaj de ambulanță abia a doua zi de dimineață, în jurul orei 5.00, de către concubinul bunicii.

Autopsia a arătat că moartea a survenit din cauza arsurilor. „Decesul victimei fiind constatat de echipajul de la ambulanță solicitat de martorul L.C., la data de 27.10.2021, ora 05:00, moartea victimei fiind violentă și datorată insuficienței cardiorespiratorii acute urmare a arsurilor, între leziuni și deces existând legăură de cauzalitate directă necondiționată”, se mai arată în rechizitoriu.

Regretul tardiv al mamei: „Te iubim mult“

La opt luni de la moartea fetiței sale, mama, Diana Mihai, de loc din Costești, Prahova, a postat, pe pagina sa de socializare, un mesaj de regret.

Chiar dacă nu ești cu noi, știu că de acolo de sus vezi ca ne gândim la tine și te vom iubi toată viața noastră. Te iubim mult, mami și tati, și nu te vom uita niciodată, suflet mic nevinovat și frumos, (…) pentru noi vei rămâne același copil cu suflet bun și o inimă curată și inocentă”, a scris Diana, mama Petronelei, pe Facebook. 

Părinții au fost reținuți abia la un și jumătate de la tragedie

Deși tragedia a avut loc în octombrie 2021, părinții au fost reținuți abia pe 1 aprilie 2023, după un an și jumătate de cercetări desfășurate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești. S-a întâmplat abia după ce bunica paternă a copilului a depus o plângere la Judecătoria Ploiești în care reclama tergiversarea anchetei.

Contestația privind durata procesului a fost admisă de judecători, iar dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, totodată fiind schimbată și încadrarea juridică.

Cei doi părinți au fost trimiși în judecată, recent, pentru omor calificat asupra unui membru de familie, infracțiune comisivă prin omisiune. Deși, bunica, prin cererea sa a grăbit evoluția anchetei, nu a scăpat nici ea de acuzații. S-a constatat că micuța a agonizat șapte ore, timp în care părinții și bunica nu au chemat ambulanța. 

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite