Parcarea construită pe mijlocul străzii în Ploieşti adună administraţia locală şi locatarii la mediere. Riveranii au "bombardat" Primăria cu sesizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parcarea supraterană construită pe Cuza Vodă în Ploieşti, care a lăsat strada fără trei din cele patru benzi, este motiv de întâlnire publică între riverani, care au făcut numeroase sesizări, şi reprezentanţii Primăriei Ploieşti

Ploieştenii care locuiesc pe strada Cuza Vodă au fost invitaţi luni, 30 martie, de viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului, Iulian Teodorescu, la o discuţie privind funcţionarea noii parcări, precum şi pentru găsirea unei soluţii comune de trafic optim pentru zona respectivă.

Municipalitatea a primit foarte multe sesizări de la locatarii din zonă pentru parcarea supraterană apărută pe stradă după ce a devenit clar că, din două benzi de circulaţie ale străzii şi parcările de pe ambele laturi ale arterei, care, la nevoie, puteau fi folosite tot ca benzi de circulaţie, Cuza Vodă nu va rămâne decât cu o bucată mică de stradă, pe care poate încăpea, cel mult, un singur autoturism.

Riveranii au rămas şi fără mulţi dintre copacii de pe stradă, tăiaţi pentru a face loc şantierului. Nici măcar promisiunile administraţiei locale că, la finalul lucrării, aceştia vor primi, pentru fiecare familie, câte un loc gratuit în parcarea supraterană, nu i-a îmbunat pe oameni.

Parcarea supraterană de pe strada Cuza Vodă va avea regim de înălţime Demisol+Parter+6 etaje, şi va avea 272 de locuri noi de parcare amenajate pe o suprafaţă de 1.515 mp. Lucrările la parcare au impus şi o reconfigurare totală a traseului conductelor subterane şi a stâlpilor de iluminat. Construcţia, realizată de Baupartner, a demarat în iunie 2014 şi va fi gata, conform panoului de proiect, în luna aprilie 2015. Costurile parcării vor fi de peste 8,6 milioane de lei, fără TVA, bani plătiţi din bugetul oraşului.

Întâlnirea este programată luni, la sala Europa începand cu ora 16.00, iar la ea vor participa şi reprezentanţii Direcţiei Tehnic Investiţii, Direcţiei Generale de Dezvoltare Urbană, arhitecţi, proiectanţi, consultanţi, constructorul lucrării precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Pe aceeaşi temă

FOTO Aberaţie tipic românească: o parcare construită în centrul Ploieştiului a lăsat o stradă fără trei din cele patru benzi de circulaţie pentru maşini. Minune arhitectonică la Ploieşti, unde pe una dintre străzile centrale ale oraşului, Cuza Vodă, este aproape gata o parcare supraterană, amplasată fix pe mijlocul arterei. Din două benzi de circulaţie şi parcări pe ambele laturi ale străzii, oamenii au rămas doar cu un trotuar de pietoni
 

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite