Oameni de afaceri, prădați de bijuterii de aproape 100.000 de euro într-o parcare. Suspecții, reținuți

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei bărbați au fost reţinuți de poliţişti şi sunt cercetați pentru furt calificat, după ce ar fi sustras dintr-un autoturism bijuterii în valoare de 98.000 de euro dar şi o sumă importantă de bani.

Bijuterii furate. FOTO IPJ
Bijuterii furate. FOTO IPJ

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, proprietarul bunurilor a sesizat autorităţile după ce a descoperit că îi lipseau bunurile pe care le lăsate în autoturism, într-o parcare din Ploieşti, relatează Agerpres.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au pus în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Arad, Argeş şi Ilfov. În fapt, la data de 4 octombrie, poliţiştii au fost sesizaţi de către un bărbat de 44 de ani din oraşul Boldeşti-Scăeni, despre faptul că i-ar fi fost sustrase din autoturismul personal, ce se afla parcat în municipiul Ploieşti, o cutie în care s-ar fi aflat mai multe bijuterii în valoare de 98.000 de euro şi sumele de 5.000 de euro, 1.000 de dolari şi 7.000 de lei. În urma investigaţiilor şi a cercetărilor efectuate poliţiştii au identificate persoanele bănuite de comiterea faptei ca fiind trei bărbaţi din municipiul Bucureşti şi municipiul Arad. De asemenea, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bijuterii şi sume de bani”, informează IPJ Prahova.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, proprietarul bunurilor ar fi administratorul unui magazin de bijuterii din municipiul Ploieşti. În urma investigaţiilor, cei trei bărbaţi bănuiţi au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de furt.

„Astfel, în urma probatoriului administrat faţă de bărbaţii în cauză a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.Cercetările sunt continuate de poliţişti în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat”, a transmis IPJ Prahova.

Ancheta s-a desfăşurat cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române şi de sprijinul poliţiştilor din Arad, Argeş şi Ilfov.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite