Bijuterii din aur ascunse la un metru adâncime, pe un teren viran de lângă Galați. Hoțul, lăsat în libertate

0
Publicat:

Mai multe bijuterii din aur au fost furate și ascunse pe un teren viran de lângă Galați. Potrivit polițiștilor, un bărbat a pătruns într-un magazin și a furat o borsetă plină cu bijuterii din aur, documente personale și chei auto.

Bijuterii din aur, îngropate în pământ FOTO: IPJ Galați
Bijuterii din aur, îngropate în pământ FOTO: IPJ Galați

Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat telefonic, prin apel 112 de o femeie, de 31 de ani, din municipiul Galați, cu privire la faptul că o persoană a pătruns în incinta unui magazin tip aprozar și a furat o borsetă care conținea mai multe bijuterii din aur.

Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Galați, care s-au deplasat în scurt timp la locația indicată, au constatat că cele sesizate se confirmă. Concret, o persoană a forțat lacătul de la ușa de acces în magazin, a pătruns în interior și a furat o borsetă în care se aflau 232 de grame bijuterii din aur, documente personale și chei auto.

„A fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de furt calificat, cercetările urmând a fi continuate de polițiști, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 71.000 de lei (70.000 de lei fiind valoarea bijuteriilor din aur)”, a anunțat Poliția Galați.

Bijuteriile au fost recuperate de polițiști FOTO: IPJ Galați
Bijuteriile au fost recuperate de polițiști FOTO: IPJ Galați

În urma activităților investigative și de cercetare efectuate de polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție - compartimentele de investigații criminale și de ordine publică, la data de 27.09.2023, s-a efectuat o percheziție asupra unei mașini și s-a stabilit că persoana bănuită de comiterea acestei fapte este un bărbat, de 47 de ani, din municipiul Galați.

Bărbatul a fost depistat și condus la sediul unității de poliție, unde a dat detalii în legătură cu acest furt și a condus polițiștii pe un teren viran, în afara municipiului Galați, în apropiere de cartierul Dimitrie Cantemir. Acolo a ascuns în pământ, la aproximativ un metru adâncime, bijuteriile furate. 

Prejudiciul cauzat de furtul bijuteriilor a fost recuperat în totalitate. Bunurile au fost restituite persoanei vătămate.

După prezentarea la Parchet, procurorii au stabilit măsura controlului judiciar pentru 60 de zile în privința hoțului de bijuterii. 

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite