Muzeul Peleş din Sinaia se redeschide pentru public. În ce condiţii drastice de siguranţă sunt primiţi turiştii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Castelul Peleş din Sinaia
Castelul Peleş din Sinaia

Muzeul Peleş din Sinaia, unul dintre cele mai vizitate din ţară, este pregătit să primească din nou turişti începând cu data de 2 iunie. Administratorii muzeului sunt nevoiţi să impună măsuri drastice pentru vizitatori, dat fiind pericolul infectării cu coronavirus.

Muzeul Peleş va putea fi vizitat doar la parter, individual sau în grupuri de maximum cinci persoane, şi fără asistenţa unui ghid, acestea sunt principalele prevederi care au fost deja stabilite de către reprezentanţii castelului Peleş. La intrare, turiştii sunt obligaţi să se dezinfecteze pe mâini folosind substanţele puse la dispoziţie de instituţie, în plus, accesul în muzeu nu se poate face fără masca de protecţie.

Gabriela Dascălu, purtătorul de cuvânt al muzeului Peleş, a precizat că pe site-ul instituţiei va fi afişat în cel mai scurt timp regulamentul de vizitare pentru cei interesaţi. Aceasta a explicat că turiştii care vor vrea să viziteze Peleşul nu vor fi asistaţi de ghid în timpul turului, dar vor primi informaţii prin intermediul unui ”audioghid”. În prezent, angajaţii muzeului lucrează pentru a traduce în cât mai multe limbi explicaţiile referitoare la istoria şi exponatele din Peleş.

”Un tur al parterului durează 45 de minute, iar colegii mei vor găsi o cale astfel încât vizitatorii să nu se intersecteze. Oricum în Peleş nu vom mai putea primi o perioadă grupuri mai mari de cinci persoane. Vizitele vor fi mai degrabă individuale”,a precizat purtătorul de cuvânt.

Pierderile sunt foarte mari pentru Peleş, a explicat Gabriela Dascălu. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, muzeul era vizitat în medie de o mie de persoane pe zi, iar de acum încolo, pentru o perioadă nedeterminată, nu vor putea în interior mai mult de 300 de turişti pe zi.

Lunile aprilie şi mai erau considerat vârf de sezon pentru castelul Peleş din Sinaia. Cei mai mulţi turişti erau elevi ai şcolilor din întreaga ţară care organizau excursii pe Valea Prahovei în programul ”Săptămâna altfel”. În plus, mai spus Dascălu, agenţiile de turism externe au anulat rezervările până în toamna acestui an.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite