Lucia Grozea, femeia din Ploieşti care şi-a omorât fiul cu un ciocan, a fost reţinută pentru 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crima în cartierul Mihai Bravu din Ploieşti                                               foto: Diana Frîncu
Crima în cartierul Mihai Bravu din Ploieşti                                               foto: Diana Frîncu

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au emis ordonanţa de reţinere, marţi la ora şase dimineaţa, pe numele Luciei Grozea, principalul suspect al crimei din Mihai Bravu. Femeia a fost audiată pe tot parcursul nopţii. Lucia Grozea va fi prezentată instanţei de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

Lucia Grozea, femeia de 64 de ani, principalul suspect al crimei care a avut loc în urmă cu două săptămâni în cartierul Mihai Bravu din Ploieşti, a fost reţinută pentru 24 de ore. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au emis ordonanţa de reţinere, marţi la ora şase dimineaţa, după ce femeia a fost audiată pe tot parcursul nopţii.

Lucia Grozea va fi prezentată instanţei de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă.

Lucia Grozea a fost cea care a alertat autorităţile, luni după-amiază, anunţând că şi-a ucis copilul, un bărbat în vârstă de 41 de ani. Cadavrul acestuia a fost îngropat în curtea din spatele casei. Femeia a mărturisit că a ajuns în această situaţe pentru că nu a mai suportat coşmarul la care era supusă de băiatul ei, cunoscut drept un mare consumator de alcool.

Vecinii şi prietenii care aflaseră despre tensiunile din această familie sunt împărţiţi în două tabere. Unii spun că Lucia Grozea ar fi avut un complice pentru că singură nu ar fi putut să sape o groapă de mari dimensiuni şi nici să care cadavrul bărbatului pe o distanţă de mai bine de zece metri. Sunt persoane care îl indică drept complice pe fratele vitreg al victimei, însă procurorii nu au, deocamdată, indicii că femeia ar fi fost ajutată să comită această crimă.

Pe de altă parte, oamenii care locuiesc în apropiere ausţin că nu sunt surprinşi deloc de tot ceea ce s-a întâmplat în curtea familiei Grozea, având în vedere desele scandaluri provoacate de cele mai multe ori de Lucian Mitrănuş, victima crimei din Mihai Bravu.

Surse apropiate anchetei au precizat că, pentru moment, singurul suspect al acestei crime este Lucia Grozea, care a descris pas cu pas tot ceea ce s-a petrecut în curtea ei după săvârşirea faptei. Cadavrul a fost transporat din casă şi până în curte într-o perioadă mai mare de timp, în trei zile, susţin aceleaşi surse.

Dacă va fi găsită vinovată, Lucia Grozea riscă o pedeapsă cu închisoarea de cel mult 25 de ani. Conform Codului Penal în vigoare, pentru că infracţiunea a fost săvârşită asupra unui membru de familie, pedeapsa se majorează cu o pătrime, dar pentru că femeia şi-a recunoscut fapta, acelaşi Cod Penal prevede ca pedeapsa maximă să fie micşorată cu o treime.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite