Lucia Grozea, femeia care şi-a omorât băiatul cu mai multe lovituri de ciocan, după ce a băut o sticlă de Metaxa, condamnată la 12 ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucia Grozea, mama criminală de la Ploieşti, condamnată la ani grei de închisoare FOTO Diana Frîncu
Lucia Grozea, mama criminală de la Ploieşti, condamnată la ani grei de închisoare FOTO Diana Frîncu

Lucia Grozea, femeia din Ploieşti, care şi-a omorât propriu copil cu mai multe lovituri de ciocan, a fost condamnată, marţi, de Tribunalul Prahova, la 12 ani de închisoare. Sentinţa nu este una definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară.

Lucia Groza a fost găsită vinovată pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. Instanţa a luat act că ceilalţi doi copii ai femeii nu s-au constituit părţi civile şi nu au cerut daune sau depăgubiri. Tribunalul Prahova a obligat-o, de asemenea, pe inculpată la plata sumei de 3.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat.

Crima săvârşită de Lucia Grozea chiar a şocat comunitatea din cartierul Mihai Bravu, acolo unde locuiau mama (64 de ani) şi fiul său (41 de ani). Femeia a fost cea care a anunţat autorităţile că şi-a omorât băiatul, dar la o zece zile de la săvârşirea oribilei crime. Până atunci, aceasta a trăit câteva zile în casă cu cadavrul fiului său, după care l-a îngropat în curtea casei. Celor care au întrebat atunci de victimă, le-a povestit că a plecat din ţară. Femeia a declarat că, din noaptea în care şi-a ucis băiatul, a trăit un coşmar aşa că a decis să mărturisească totul. Le-a spus anchetatorilor că a avut o viaţă grea alături de fiul său, cunoscut consumator de alcool şi extreme de violent.

De altfel şi Lucia Grozea şi-a făcut curaj cu o sticlă de Metaxa înainte să-i ia zilele fiului său, după cum chiar ea le-a declarat procurorilor de caz.

Femeia a fost arestată preventiv încă din noiembrie 2016, în prezent fiind încarcerată la Penitenciaru de maximă siguranţă de la Mărgineni.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite