Liftul pentru turişti din Salina Slănic, încă nefuncţional. Proiectul pentru modernizarea ascensorului întârzie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transportul turiştilor în salină se face cu microbuze în prezent. FOTO Adevărul
Transportul turiştilor în salină se face cu microbuze în prezent. FOTO Adevărul

Liftul folosit pentru transportul turiştilor în interiorul Salinei Slănic nu este funcţional nici acum, deşi a trecut aproape jumătate de an de la incidentul în care mai mulţi copii şi adulţi au rămas blocaţi în ascensor. Reprezentanţii salinei au încheiat un contract pentru îmbunătăţirea sistemului care acţionează liftul

În august anul trecut, 14 turişti, printre care se aflau şi copii, au rămas blocaţi în liftul care îi transporta în interiorul Minei Unirea, parte componentă a Salinei Slănic. Oamenii au făcut atacuri de panică după ce liftul, cu o vechime de aproximativ 70 de ani, s-a prăbuşit câţiva metri în gol.

Un episod asemănător a avut loc, de altfel, şi în 2011.

Amendaţi cu 50.000 de lei de comisarii de la Protecţia Consumatorilor Prahova, reprezentanţii salinei au fost acuzaţi că nu au respectat toate condiţiile tehnice privind funcţionarea instalaţiei, iar liftul a fost oprit „până la remedierea defecţiunilor“.

Situaţia este, şi acum, exact aceeaşi, în sensul că liftul nu funcţionează, iar turiştii sunt transportaţi în salină cu microbuzele unei firme de transport.

Potrivit reprezentaţilor Salrom, Sucursala Slănic, citaţi de ziarulprahova.ro, aceştia au încheiat un contract de proiectare a rolelor pentru devierea cablului, destinate maşinii de extracţie Phoebus 2500x1000 de la Mina Unirea, adică pentru maşinăria care acţionează liftul aflat chiar pe vechiul puţ de extracţie a sării.

Problema este că nu se cunoaşte cât timp va mai rămâne nefuncţional liftul destinat turiştilor, mai ales că ascensorul de la Mina Unirea a rămas una dintre veşnicele investiţii promise de către şefii Salrom, însă modernizarea acestuia nu a avut loc, fiind doar întreţinut pentru funcţionare.

Pe aceeaşi temă

OPC a amendat cu 50.000 de lei Salina Slănic după prăbuşirea liftului

Salina Slănic s-a redeschis pentru turişti. Liftul rămâne în reparaţii

Turişti blocaţi în salina Slănic Prahova, după ce un lift s-a defectat. Unii au făcut atac de panică

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite