FOTO Lupte la genul feminin. O adolescentă din Prahova, bronz la europenele de kickboxing

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două cozi lungi şi blonde ar putea să te inducă în eroare în privinţa Evei Zincă. Adolescenta de 13 ani este o mare „bătăuşă“, campioană naţională în diverse stiluri de luptă şi medaliată recent cu bronz la campionatele europene de kickboxing, stilul light

Mai-tai, K1, unifight, budokai şi kickboxing sunt doar câteva din stilurile de luptă în care excelează Eva Zincă. Tânăra de 13 ani a reuşit în doar patru ani de antrenamente să devină o speranţă a României în concursurile de profil, iar o dovadă este şi medalia de bronz câştigată săptămâna trecută în Polonia, la campionatul european de profil al organizaţiilor de kickboxing, rezervat cadeţilor şi juniorilor.

Pentru locul III, categoria peste 65 de kilograme, kickboxing light, prahoveanca a luptat cu o concurentă din Italia, mult mai înaltă şi cu o greutate care o depăşea pe a româncei cu 20 de kilograme. „Am luptat cu strategie şi am încercat să punctez de câte ori am avut ocazia“, spune Eva.

Este foarte mândră de această performanţă pentru că doar ea, din categoria sexului „slab“ şi 17 băieţi din România au luat medalii la campionatul European. „Mă pregătesc intens pentru mondialele de kickboxing de anul viitor, din Italia, unde vreau să iau titlul de campioană“, spune Eva.

Eva Zincă a început antrenamentele pe când avea 9 ani, la Academia de Lupte Universale „Ambiţia Mădălin“ din Băicoi, locul unde, de altfel, şi locuieşte. Alături de copii de toate vârstele a fost antrenată de Mădălin Tănase, un jandarm care a devenit un al doilea tată pentru zeci de tineri, mulţi din familii cu venituri reduse sau monoparentale şi care învaţă la antrenamente să-şi canalizeze prin sport energia şi potenţiala violenţă.

Curând după începerea antrenamentelor, dovedind talent şi multă perseverenţă, Eva a început să câştige rapid aproape toate concursurile la care a participat. Are 5 titluri de campioană naţională în diverse stiluri de luptă şi alte 12 medalii de aur, obţinute la concursurile de profil.

Chiar dacă este un caz fericit, având tot suportul moral şi financiar din partea familiei, participarea la competiţii nu este întotdeauna o misiune uşoară. Pentru depalsarea de la campionatele din Polonia, Eva a avut nevoie de o sponsorizare, iar deplasarea la antrenamente, în Ploieşti, presupune, de asemenea, sacrificii financiare.

Acum în clasa a VII-a (adolescenta este premiantă), Eva nu vede altfel viitorul decât în kickboxing, ca practicantă şi antrenoare. „Îmi doresc să urmez un liceu de sport, la Bucureşti sau Buzău şi apoi să urmez şi Facultatea de Educaţie Fizică. Iar până atunci, să mai câştig multe concursuri“, spune Eva.

Titlurile câştigate i-au adus Evei un renume de temut la şcoală şi în localitatea în care locuieşte. Nici un băiat nu îndrăzneşte să se lege de ea, iar anii trecuţi a spart câteva nasuri în competiţii în care băieţii au crezut că vor avea o misiune uşoară într-o luptă cu Eva. Eva Zincă se antrenează de 3-4 ori pe săptămână, după terminarea orelor de la şcoală. Timpul „pierdut“ în sala de antrenament este chivalent pentru sportivă cu relaxarea supremă.

Vă mai recomandăm

DOCUMENT Lista elevilor olimpici români medaliaţi cu aur la competiţiile internaţionale de anul acesta

Cei care nu sunt aşteptaţi la aeroport, deşi se întorc cu medalii: olimpicii la fizică, matematică şi informatică
 

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite