FOTO Liber la alunecat pe gheaţă. Trei patinoare în această iarnă la Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fie că preferă patinajul la înălţime, pe singurul patinoar suspendat din România, pe suprafaţa clasică sau în interior, iubitorii de mişcare în aer liber din Ploieşti au la dispoziţie în această iarnă trei patinoare în oraş, cu unul mai mult faţă de 2012

Cel mai vechi patinoar din oraş, modernizat în 2003, prin instalarea de nocturnă şi o suprafaţă de gheaţă ecologică, de la Sala Sportulurilor Olimpia din Ploieşti, s-a deschis încă de pe 27 noiembrie.

Este poate cel mai iubit patinoar din oraş, cu toate facilităţile necesare – vestiar, garderobă, staţie de sonorizare şi centru de închirieri patine. Pentru a intra în atmosfera iernii, în zonă sunt şi spaţii de unde se cumpără vin fiert. De asemenea, sunt şi magazine cu produse fast-food.

O intrare pe gheaţă în timpul săptămânii, de luni până vineri, între orele 10.00 şi 17.15 costă 10 lei, iar de vineri până duminică, între 8.00 şi 23.15, şi în zilele de sărbătoare, costă 13 lei. Închirierea de patine costă 10 lei, la fel ca ascuţitul patinelor, iar pentru a vă lăsa hainele la garderobă plătiţi 2 lei.

În timpul săptămânii, în anumite interval orare, patinoarul este folosit pentru antrenamentele sportivilor, astfel că ar fi bine să evitaţi orele 14.00 – 15.15, de luni până vineri, când se antrenează echipa de patinaj viteză, şi 16.00 – 17.15, de luni până joi, când sunt antrenamente de hockey.

Patinoar suspendat pe terasa Ploieşti Shopping City

De anul trecut funcţionează la Ploieşti şi singurul patinoar suspendat, în aer liber, Ice Feeria, pe terasa mall-ului Ploieşti Shopping City, de unde puteţi experimenta atât alunecatul pe gheaţă cât şi priveliştea întregului oraş. Cu o suprafaţă de 400 mp şi o calitate a gheţii excepţională, s-a deschis deja de pe 30 noiembrie.

Tariful este de 10 lei ora, zilnic, între orele 10.00 şi 22.00. Închirierea de patine costă tot 10 lei, iar doritorii au posibilitatea de a lua lecţii de patina de la staff-ul patinoarului.

Vă puteţi reface energia pierdută pe gheaţă la numeroasele restaurant cu specific, fast-food şi cafenele din mall.

Patinoar funcţional tot anul la AFI Palace Ploieşti

Din acest an, prin deschiderea mall-ului AFI Palace Ploieşti, funcţionează şi singurul patinoar acoperit din oraş, deschis tot timpul anului. Are o suprafaţă de 425 mp şi este deschis de luni până joi şi duminic de la 10.00 la 23.00, iar vineri şi sâmbătă de la 10.00 la 23.30.

O intrare pe gheaţă costă între 12 şi 20 lei, în funcţie de vârstă, ora şi ziua săpămânii. De exemplu, pentru un copil cu vârstă de până la 12 ani părinţii plătesc 12 lei în timpul săptămânii, iar în weekend 15 lei. O sesiune de 30 de minute cu un instructor costă 26 de lei.

Închirierea de patine costă 10 lei, iar ascuţitul 15 lei.

Există şi posibilitatea de procurare a abonamentelor. Unul cu 10 intrări în timpul săptămânii pentru copii cu vârste până în 12 ani costă 100 de lei, iar cu intrări pe gheaţă în weekend 135 de lei. Similar, un abonament pentru adulţi  costă 135 , respectiv 180 de lei.

Siguranţa pe gheaţă este asigurată de un personal instruit, aflat în permanenţă pe patinoar pentru a supraveghea copiii. Astfel, copiii pot fi lăsaţi de către părinţi pe patinoar cât timp îşi fac cumpărăturile.

Programul zilnic al patinoarelor din Ploieşti include sesiuni de o oră, cu pauze de 30 de minute pentru refacerea peliculei de gheaţă.

Vă mai recomandăm

FOTO/VIDEO Braşovul va avea patru patinoare în acest sezon rece. Intrarea costă în medie 10 lei de persoană

FOTO Singurul patinoar din Bistriţa-Năsăud şi-a deschis porţile de Moş Nicolae

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite