FOTO Bază sportivă de mini-fotbal în Parcul Andrei Mureşanu. Primăria va concesiona 5.000 de metri pătraţi din parc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Andrei Muresanu va adăposti o baza sportivă modernă de mini-fotbal. FOTO Dana Mihai
Parcul Andrei Muresanu va adăposti o baza sportivă modernă de mini-fotbal. FOTO Dana Mihai

Aleşii locali din Ploieşti au adoptat luni o hotărâre de consiliu local care prevede concesionarea unei suprafeţe de 5.219 mp din parcul orăşenesc „Andrei Mureşanu“, din nordul oraşului, pentru construcţia unei baze sportive de mini-fotbal

Propunerea s-a mai aflat pe masa consilierilor locali şi în şedinţa ordinară din luna martie. Şi atunci a iscat vii discuţii despre oportunitatea de a construi în unul dintre puţinele parcuri din oraş, o bază de mini-fotbal care va presupune anularea unei părţi importante de spaţiu verde, construcţia unor spaţii de parcare în parc, dar şi reamenajarea zonei pentru a permite accesul  dinspre strada Andrei Mureşanu.

Motivele invocate atunci de primarul Iulian Bădescu au fost acelea că baza sportivă se va ridica pe cele două terenuri deja betonate din parc şi că Primăria Ploieşti ar trebui să profite de această oportunitate de investiţie, în condiţiile în care şi aşa nu sunt bani la bugetul local.

Proiectul a fost reluat luni, la şedinţa ordinară din luna aprilie a Consiliului Local şi a trecut de votul consilierilor. Potrivit acestei hotărâri, terenul în suprafaţă de 5219 mp din parcul Andrei Mureşanu va fi concesionat pe o perioadă de 49 de ani.

Limita minimă de la care va porni licitaţia a fost stabilită de la 0,60 euro/mp/an, respectiv 3144 euro/an. Concesionarul ridica pe acest teren o baza sportivă modernă de minifotbal şi construcţii conexe acestei activităţi. Valoarea de piaţă a terenului a fost evaluată la 78.598 de euro, fără TVA.

Prima ediţie a European Minifootball Champions League la Ploieşti

În februarie, Federaţia de Minifotbal din România s-a arătat interesată de includerea Ploieştiului într-un proiect pilot demarat la nivel european de către European Minifootball Federation pentru realizarea unor baze sportive moderne de minifotbal, la nivel European, dacă va identifica un teren disponibil şi oportun pentru o astfel de investiţie.

În adresă se mai menţiona faptul că Echipa naţională de minifotbal a României este dublă campioană europeană, după succesul obţinut în 2010 la Bratislava şi confirmată în 2011 la Tulcea. În anul 2012, Campionatul European va fi găzduit în Chişinău, urmând ca în 2013 să se poată organiza în cadrul acestei noi baze sportive, din Ploieşti, prima ediţie a European Minifootball Champions League.

Mai puteţi citi

Staţia de la Obor pentru cursele navetiştilor se desfiinţează de la 1 august

Preţul gigacaloriei a crescut la Ploieşti cu 43%. Primarul Bădescu: „Nu sunt de acord ca un oraş de talia noastră să subvenţioneze tariful la apa caldă“
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite