Festival Internaţional de Film la Ploieşti. PIFF 2015 aduce în oraş scurtmetraje SF, horror, thriller şi acţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul se va desfăşura în perioada 19-22 februarie. FOTOFacebook / PIFF 2015
Festivalul se va desfăşura în perioada 19-22 februarie. FOTOFacebook / PIFF 2015

Festivalul Internaţional de Film Ploieşti, aflat la cea de-a IV-a ediţie, vine în oraş în perioada 19-22 februarie 2015. Proiecţiile celor mai noi şi provocatoare scurtmetraje, aparţinând genurilor SF, horror, thriller şi acţiune vor avea loc la AFI Palace Ploieşti

La PIFF 2015 s-au înscris din 42 de ţări peste 600 de producţii, dintre care 21 s-au calificat în competiţia oficială. Printre acestea se numără producţii ce vor fi difuzate în premieră naţională şi mondială, precum „În timp ce zburau către Lună”, un scurtmetraj produs în Serbia, a cărui echipă va fi prezentă la festivalul din acest an.

De asemenea, iubitorii de filme vor avea ocazia să urmărească premiera europeană a scurtmetrajului „Sânge de hienă”, care a făcut turul festivalurilor din America de Nord, dar şi premierele internaţionale „Sir Gawain şi Cavalerul Verde” şi „Ultima dorinţă: Idilă”.

Programul festivalului PIFF 2015 va cuprinde patru categorii speciale ce vor diversifica opţiunile spectatorilor: Lovestory Special – o secţiune dedicată poveştilor de dragoste neobişnuite, Dark Comedy – filme scurte cu umor negru, programul Experimental, dar şi Children’s Morning Fun – animaţii care să însenineze dimineţile celor mici.

Mai multe informaţii despre filmele din festival se pot găsi pe site-ul festivalului, www.ploiestifilmfestival.ro, sau pe pagina de facebook www.facebook.com/PloiestiFilmFestival.

Vă mai recomandăm

Ronald Reagan, fostul preşedinte al SUA, va avea bust în Prahova. Ronald Reagan va avea, în curând, în Prahova, un bust, singurul de altfel din ţară al fostului preşedinte al SUA. Statuia va omagia lupta anticomunistă dusă de Reagan în perioada Războiului Rece. Prahova are şi o Statuie a Libertăţii, o copie la scară mică a celei de la New York.
 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite