Cum și-a bătut joc Medicina Legală Timiș de un șofer cu alcoolemie zero, însă cu permisul reținut EXCLUSIV

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Dimache, un inginer din comuna prahoveană Filipeștii de Târg, a avut peste două luni permisul de conducere suspendat, deși analizele de sânge au arătat că avea alcoolemie zero când a fost oprit de un echipaj de poliție al IPJ Timiș, pe 12 ianuarie a.c.

Constantin Dimache a avut permisul suspendat timp de două luni FOTO Inquam Photos
Constantin Dimache a avut permisul suspendat timp de două luni FOTO Inquam Photos

Constantin Dimache și-a recuperat permisul de conducere pe 20 martie a.c., după ce a început o acțiune în instanță pe 10 martie și după ce a făcut public cazul său. Acțiunea în instanță va continua.

Acesta a explicat pentru „Adevărul” cum și-au bătut joc de el două instituții ale statului (IML Timiș și IPJ Timiș).

Constantin Dimache este inginer și locuiește în comuna Filipeștii de Târg. Pe 12 ianuarie a.c., în jurul orei 23.55, după ce condusese mașina opt ore din Prahova, un echipaj de poliție din Timiș l-a oprit în trafic, punându-l să sufle în alcooltest. A rezultat o alcoolemie de 0,16 și i-a fost reținut permisul de conducere. „Nu consumasem alcool, doar mâncasem un croissant cu aromă de șampanie”, precizează Constantin Dimache.

I-au fost recoltate două probe biologice de sânge, iar în dimineața de 13 ianuarie, agenții de poliție l-au dus la Institutul de Medicină Legală Timiș pentru a-și plăti analizele. Constantin Dimache a așteptat câteva ore, până când un angajat al instituției i-a spus că nu au sosit analizele pe numele său și că nu le poate achita.

Acesta a încercat să afle în ce cont trebuie să plătească, însă la zecile de apeluri date pe telefonul fix al instituției publice nu i-a răspuns nimeni pe 16 și 17 ianuarie, iar la e-mailul trimis pe 18 ianuarie a.c. pe adresa oficială a IML Timiș de asemenea nu a primit răspuns.

Constantin Dimache și-a recuperat permisul după două luni FOTO arhiva personală
Constantin Dimache și-a recuperat permisul după două luni FOTO arhiva personală

„Din păcate, e-mailul a ajuns în spam”

„Adevărul” a întrebat-o pe Alexandra Enache, directoarea IML Timiș, de ce, timp de două zile, lui Constantin Dimache nu i s-a răspuns la telefon.

„Postul telefonic este extrem de solicitat de către numeroase instituții sau persoane fizice, care au convorbiri de durate diferite, astfel încât este posibil să nu se reușească susținerea unei convorbiri, o situație care a mai fost semnalată și care nu o dorim să existe”, a declarat pentru ”Adevărul” Alexandra Enache.

Hilar este motivul pentru care IML Timiș nu a răspuns la e-mailul trimis pe 18 ianuarie de către Constantin Dimache. „Din păcate, e-mailul a ajuns în spam”, spune Alexandra Enache.

Aceasta a mai precizat pentru „Adevărul” că „mostrele biologice prelevate au fost lucrate pe 19 ianuarie. Buletinul de analiză întocmit a fost predat la Registratură pe 10 februarie. Rezultatele au fost preluate de către un reprezentant al IPJ Timiș pe 16 februarie”.

De abia pe 23 ianuarie, cei de la IML Timiș i-au comunicat telefonic lui Constantin Dimache că trebuie să plătească analizele.

”IPJ Timiș mi-au răspuns la e-mailuri de-abia pe 8 martie a.c. și mi-au comunicat că cele două probe biologice recoltate au arătat că aveam alcoolemie zero, și asta după ce mi-am luat avocat”, mai spune Constantin Dimache.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite