Evaluare Naţională 2021. Examenul de Capacitate din Prahova are mii de înscrişi

0
0
Sursa edu.ro
Sursa edu.ro

Peste 5.000 elevi din Prahova vor susţine Evaluarea Naţională 2021. Examenul de capacitate începe la 22 iunie, iar rezultatele vor fi aflate la 4 iulie.

Inspectoratul Şcolar Prahova a anunţat că un număr de 5.065 elevi din judeţ s-au înscris la Evaluarea Naţională 2021. Examenul de Capacitate se va desfăşura în perioada 22-25 iunie, iar rezultatele finale vor fi afişate la 4 iulie

Pe lângă exigenţele examenului, candidaţii vor avea de respectat şi măsurile de protecţie sanitară: distanţare de 1 metru, mască de protecţie, folosirea dezinfectantului etc.

Media obţinută la EN VIII este un criteriu esenţial pentru admiterea în învăţământul liceal - specifică Ministerul Educaţiei

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial.

Absolvenţii învăţământului gimnazial care au fost în izolare/carantină sau care, din alte motive justificate cu certificat medical, nu pot finaliza/participa la probele de examen pot susţine aceste probe în etapa specială, programată în perioada 5 – 12 iulie, precedată de etapa de înscriere (28 iunie – 2 iulie). Dacă aceştia au participat la una sau mai multe probe de examen, dar nu au putut finaliza examenul, li se recunosc probele desfăşurate în perioada 22-25 iunie 2021. 

Sursa edu.ro

Calendar Evaluare Naţională 2021 Sursa edu.ro

Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfăşurarea Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 22 - 26 iunie, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 19 iunie, între orele 8:00 -14:00.

Comunicarea rezultatelor obţinute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută.

Pe aceeaşi temă: 

Evaluare Naţională 2021. Ce trebuie să ştie elevii şi părinţii despre examenul care începe marţi 

Ghid Evaluare Naţională 2021. Cum se va desfăşura examenul de Capacitate

 

Mai multe - Ploieşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite