Elev prahovean la Olimpiada Națională de Biologie, deși a primit doar punctul din oficiu în faza județeană. Cum a fost posibil

0
Publicat:

Un elev din județul Prahova a reușit să se califice la Olimpiada Națională de Biologie, deși în faza județeană a primit doar punctul din oficiu.

Sală examen. FOTO Arhivă
Sală examen. FOTO Arhivă

Potrivit Edu Pedu, elevul este elev la Colegiul Național "I.L. Caragiale" din Ploiești și a reușit să s califice la Olimpiada Națională de Biologie, care a avut loc la Sibiu în luna aprilie.

Performanța elevului este cu atât mai remarcabilă cu cât în faza județeană a competiției a primit doar punctul din oficiu, adică nota minimă necesară pentru a trece mai departe. Cu toate acestea, elevul nu a renunțat și a continuat să se pregătească intens, reușind să obțină un rezultat excepțional la faza națională.

Tatăl său a pus rezultatul slab pe seama inversării răspunsurilor, din cauza emoțiilor.

Ministerul Educației susține că din documentele analizate „a rezultat faptul că în cazul în care simbolurile de marcare a răspunsurilor corecte pe foaia de examen nu ar fi fost inversate, «din cauza emoțiilor și stării de sănătate a elevului » (cf. afirmației din petiția părintelui)”, elevul ar fi obținut de 90 puncte la etapa județeană a Olimpiadei de Biologie și nu 10 puncte cum a fost notat de comisie.

Din documentele analizate (petițiile părintelui adresate ME și analiza situației primite de la ISJ Prahova) a rezultat faptul că în cazul în care simbolurile de marcare a răspunsurilor corecte pe foaia de examen nu ar fi fost inversate, datorită emoțiilor și stării de sănătate a elevului (cf. afirmației din petiția părintelui), acesta ar fi obținut un scor de 90 puncte la etapa județeană a olimpiadei de biologie și nu 10 puncte, așa cum a fost notat de comisia județeană de organizare, evaluare şi de soluţionare a contestațiilor. Conform răspunsului ISJ Prahova: „Precizăm că în cazul în care elevul nu ar fi inversat simbolurile privind redactarea răspunsurilor corecte/greșite, punctajul obținut de acesta ar fi fost de 90 puncte”, este răspunsul dat de Ministerul Educației către sursa citată.

Analizând documentele primite, Comisia Naţională pentru coordonarea competiţiilor şcolare, la propunerea președintelui acesteia, a aprobat includerea elevului, pe lista calificaților la etapa națională pe un loc suplimentar, cu punctajul de 90 puncte obținut la etapa județeană, fără a afecta clasamentul la nivel național.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite