Visul unei olimpice la Biologie: „Sper că o să fiu parte din schimbarea în bine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Performanță de aur a reușit o elevă de clasa a XII-a de la Colegiul Național „Zinca Golescu” din Pitești. Elena Maria Pîrlici, în vârstă de 18 ani, a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Biologie.

Elena Maria Pîrlici a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Biologie Foto: arhivă personală
Elena Maria Pîrlici a obținut premiul I la Olimpiada Națională de Biologie Foto: arhivă personală

Este pentru a doua oară consecutiv când tânăra piteșteancă Elena Maria Pîrlici a reușit să se califice în această etapă a olimpiadei. În anul 2022 a obținut „mențiune” și calificare la lotul național, fapt care i-a facilitat și admiterea la universitate, fără concurs.

Deși are locul la universitate deja ocupat, iar examenul de bacalaureat bate la ușă, Elena Maria Pîrlici a reușit să se pregătească intens și în acest an pentru Olimpiada Națională de Biologie. Iar efortul i-a fost răsplătit din plin reușind să ia premiul I și să se califice în lotul național lărgit din care s-a făcut selecția pentru Olimpiada Internațională de Biologie.

Pur și simplu am simțit că nu vreau să se termine acolo parcursul meu, pentru că mi-a plăcut enorm experiența olimpiadei și mai ales a lotului de biologie, la care am fost determinată să mai ajung o dată, de data aceasta mai bine pregătită. În general, mă gândesc că regreți mai mult lucrurile pe care nu le faci, decât cele pe care le faci”, a mărturisit Elena.

Elena Pîrlici, printre elevii premiați la Olimpiada Națională de Biologie Foto: arhivă personală
Elena Pîrlici, printre elevii premiați la Olimpiada Națională de Biologie Foto: arhivă personală

Tânăra a avut de mică o afinitate pentru tot ceea ce este viu, iar pasiunea pentru biologie s-a definitivat în liceu. După ce va trece de „examenul maturității”, Elena va urma cursurile Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca. În funcție de oportunitățile care îi vor apărea în viață, aceasta va decide dacă rămâne în țară sau va continua în străinătate.

Voi urma cursurile Facultății de Medicină din Cluj și aș vrea ca în viitor să pot să merg pe cercetare medicală, sper ca acest domeniu să fie dezvoltat mai mult și în România. Nu mi-am făcut un plan până după facultate încă, și nu știu dacă o să rămân sau nu în țară. Depinde de ce oportunități o să îmi apară în cale și care va fi situația în România. Sper să se facă mai multe decizii cu viitorul tinerilor în minte”, spune tânăra eminentă.

Va fi primul doctor din familia sa, fiind interesată, pe viitor, de domeniul geneticii și a sistemul imunitar. „Îmi doresc să fiu un om care își face meseria cu plăcere și compasiune, pe care oamenii se pot baza, dar nu pot să îmi propun să repar tot ce e greșit. Pot doar să sper că o să fiu parte din schimbarea în bine, atât în sistemul de sănătate, cât și în general”, a mai spus Elena.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite