După un an şi trei luni, se redeschide pentru toţi pacienţii unul dintre cele mai mari spitale din Prahova destinat exclusiv bolnavilor de COVID-19 în perioada pandemiei

0
0
Spitalul din Câmpina - unitate suport COVID-19 - se redeschide pentru toţi pacienţii FOTO spitalcampina.ro
Spitalul din Câmpina - unitate suport COVID-19 - se redeschide pentru toţi pacienţii FOTO spitalcampina.ro

Spitalul Municipal din Câmpina (SMC), a doua cea mai mare unitate medicală generalistă din Prahova, se va redeschide pentru toţi bolnavii începând cu 1 iulie 2021. Din martie 2020, SMC a tratat exclusiv pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2.

”Deschiderea spitalului pentru toate categoriile de pacienţi se va face de la 1 iulie, dată până la care conducerea spitalului va finaliza noile circuite şi va realiza o dezinfectare generală a spaţiilor. Cel mai important, secţia ATI va fi dedicată pacienţilor non-COVID! De asemenea, pentru început, numărul locurilor din secţii va fi influenţat de respectarea măsurilor de distanţare socială”, a anunţat primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, pe pagia personală de Facebook.

Decizia vine în contextul în care judeţul Prahova se află de mai bine de o lună în scenariul verde, iar numărul cazurilor noi de COVID-19 sunt tot mai puţine de la o zi la alta.

În toate spitalele unde sunt trataţi bolnavii de COVID-19, doar 89 de paturi mai sunt ocupate, alte 400 fiind libere, conform raportării Prefecturii Prahova. În aceeaşi situaţie sunt şi locurile din secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă, unde mai mult de jumătate dintre paturile rezervate pentru bolnavi infectaţi cu noul coronavirus sunt libere.

”Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19, în Prahova, este de 498, dintre care 89 de paturi sunt ocupate. La ATI, 28 de locuri din care 13 locuri pentru pacienţii cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate”, se arată în comunicatul Prefecturii Prahova.

Mai multe - Ploieşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite