Două săptămâni cu vreme capricioasă, în Prahova. Temperaturi de 31 de grade, dar şi ploi în averse

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două săptămâni de vreme capricioasă, în Muntenia. FOTO Adevărul
Două săptămâni de vreme capricioasă, în Muntenia. FOTO Adevărul

Prognoza meteo pentru intervalul 20 mai – 1 iunie este „presărată“, în Muntenia, de oscilaţii de temperatură, ploi în averse şi vreme mai rece în zona de munte

Potrivit meteoromania.ro, în perioada 20 mai – 1 iunie, vremea în Muntenia va fi călduroasă la începutul intervalului, când se vor atinge în medie 31 de grade în cursul după-amiezelor şi 15 grade noaptea.

Apoi un proces de răcire va aduce maximele diurne spre 22 de grade, în timp ce minimele nocturne vor scădea cu aproximativ 5 grade. După data de 27 mai, o nouă încălzire a vremii va determina temperaturi de 23-24 de grade ziua şi de 12-13 grade noaptea, ce vor caracteriza un regim termic normal pentru sfârşitul lunii mai.

Se vor semnala averse, însoţite de descărcări electrice, iar în jurul datei de 23 mai, ploile vor avea şi caracter torenţial.

La munte este rece

Valorile termice se vor menţine ridicate în primele zile ale intervalului de prognoză, cu temperaturi în cursul după-amiezelor de 15-16 grade, în medie, după care o uşoară răcire va aduce regimul termic diurn spre 9-10 grade.

Ulterior vremea se va încălzi uşor, astfel încât după 29 mai, maximele diurne se vor menţine în jurul valorii de 14 grade.

În cursul nopţilor, temperaturile vor scădea de la o medie de 10 grade în prima zi a intervalului, spre aproximativ 2 grade între 25 şi 28 mai, pentru ca apoi să crească din nou, până la 7 grade, la început de iunie.

Aversele, însoţite de descărcări electrice, vor fi frecvente, mai ales în cursul după-amiezelor, iar în jurul datei de 23 mai vor fi importante cantitativ.

Mai puteţi citi

FOTO A început sesiunea specială a BAC-ului. Emoţii pentru olimpici şi sportivi

Apele uzate de pe nava Flaminia ar putea ajunge la Ploieşti. Control al Gărzii de Mediu Prahova la staţia de epurare

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite