Dosarul revoltător al furtului de mâncare din creşele ploieştene. „Musaca fără carne” şi „paste fără brânză” în meniul copiilor de 11 luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii primeau de mâncare paste fierte fără carne, iar copan de pui nu văzuseră ”tot anul”
Copiii primeau de mâncare paste fierte fără carne, iar copan de pui nu văzuseră ”tot anul”

Copiii care erau lăsaţi de părinţi în grija educatoarelor din creşele ploieştene mâncau musaca fără carne, paste fără brânză, iar copan de pui „nu văzuseră” de la începutul anului.

Informaţiile de-a dreptul şocante au fost surprinse de anchetatori care au dispus interceptarea convorbirilor telefonice purtate între angajatele creşelor din Ploieşti.

Între timp, Angelica Fodor, directorul Centrului Creşe a fost lăsată în libertate de Curtea de Apel Ploieşti din cauza unei confuzii procedurale, în urma unei decizii definitive dispusă luni, 13 decembrie.

În referatul de arestare, procurorii arată că în urma interceptării convorbirilor dintre angajatele creşelor a reieşit că mâncarea copiilor era „diluată” atât de tare, încât în farfurie ajungea doar musaca fără carne şi paste fără brânză.

La creşele din Ploieşti sunt lăsaţi în grija educatorilor copii cu vârsta cuprinsă între 11 luni şi 3 ani. 

Mâncarea cumpărată pentru creşe era porţionată în trei de către angajatele creşelor, astfel că doar dintr-o singură parte se prepara hrana pentru copii.

 Restul ajungea în cămările angajatelor şi ale şefei de centru. Apa minerală şi carnea de vită nici măcar nu mai ajungeau în magazia creşelor, ci erau luate acasă de angajate. Chiar ele recunoşteau în discuţiile telefonice purtate că le era ”milă” de copii care ”nu văzuseră copan” de la începutul anului. Mâncau paste fierte şi cartofi fierţi.

„În realitate, ulterior ridicării produselor alimentare din magazia unitatii, acestea se împart în trei şi cu alimentele ce rămân se prepara hrana. De multeori, persoane din cadrul creşelor au afirmat telefonic “îmi este milă de copiii ăştia că nu le dă să mănânce”, “ copiii ăştia nu au vazut copan de la începutul anului” sau “musaca fără carne şi paste fără brânză”. De asemenea, se discută despre carnea de vită şi apă minerală, produse care nici nu au fost trecute prin creşă, ci însuşite de angajaţi, fără a întocmirea documentelor care sa ateste faptul că produsele respective au fost utilizate pentru preparea hranei”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Prahova, instanţă care a dispus arestarea preventivă a şefei de centru, măsură ulterior anulată de Curtea de Apel Ploieşti.

Potrivit procurorului de caz, se arată în documentul citat,  din datele existente până la acest moment se poate estima un prejudiciu total de aproximativ 108.000 lei/an cauzat prin săvârşirea infracţiunii de delapidare, raportat la numarul de persoane care îşi însuşesc zilnic bunuri alimentare şi nealimentare din cadrul creşelor şi la numărul de creşe din subordinea Centrului Creşe Ploieşti.

Într-un comunicat remis presei, procurorii estimează că angajatele creşei sustrăgeau din mâncarea copiilor încă din anul 2017.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Angelica Fodor, şefa creşelor din Ploieşti, a fost arestată preventiv în dosarul furtului din mâncarea copiilor

Detalii scandaloase din ancheta în cazul furtului din creşe. Au sustras şi frigiderul. Primăria transmite regrete

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite