Dosarul în care compania OMV Petrom a fost condamnată pentru moartea unui copil de nouă ani se va rejudeca. Părinţii au cerut daune de nouă milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul în care compania OMV Petrom a fost condamnată la amendă penală pentru moartea unui copil de nouă ani se va rejudeca. Decizia aparţine Curţii de Apel Ploieşti, care a admis apelurile rudelor victimei, nemulţumite de valoarea daunelor morale, dar şi al societăţii.

OMV Petrom a fost găsită vinovată de moartea unui copil de nouă ani şi a fost condamnată, în martie 2018, de Judecătoria Ploieşti la amendă penală în valoare de 380.000 de lei, dar şi la plata unor daune morale în valoare de 135.000 de euro pentru rudele victimei.

Iniţial părinţii au cerut daune morale în valoare de un miliard de euro, dar ulterior au revenit asupra sumei şi au solicitat doar nouă milioane de euro.

Apelurile declarate de părţi, nemulţumite de prima soluţie dată de instanţă, s-au judecat la Curtea de Apel din Ploieşti, care a decis ca dosarul să se rejudece la instanţa de fond.

” (…)admite apelurile declarate de inculpata SC OMV Petrom SA şi părţile civile Furcelea Elena, Furcelea Constantin Cristian în nume propriu şi pentru Furcelea Antonia Nicoleta, Furcelea Adrian Constantin, Furcelea Mihai Alexandru, Furcelea Violeta şi Furcelea Cătălin-Cosmin împotriva sentinţei penale nr. 547 din 6 martie 2018 pronunţată de Judecătoria Ploieşti. Desfiinţează în totalitate sentinţa apelată şi trimite cauza primei instanţe pentru rejudecare potrivit considerentelor prezentei decizii”, conform portalului instanţelor de judecată.

Compania a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curtre de Casaţie şi justiţie, în mai 2016. Ancheta a avut vedere moartea lui Marian Furcelea, băiatul de nouă ani din comuna Ariceştii Rahtivani, care a fost găsit mort lângă o sondă care nu era protejată de un gard.

Medicii legişti au stabilit că moartea copilului a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei respiratorii acute survenite în cursul unei intoxicaţii acute, accidentale, cu gaze de sondă, rezultate în atmosferă prin derivaţia din coloana de exploatare a sondei Ariceştii Rahtivani.

PloieştiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite