Dezbatere virală despre Educație: „Fac parte dintre profesorii care își pun elevii să-și facă ordine în clasă. Păcătuim?”

0
Publicat:

O profesoară din Câmpina a propus spre dezbatere un subiect care a stârnit numeroase reacții: profesorii îi pot pune pe elevi să-și facă singuri curățenie în clasă? Mai mulți internauți au reacționat imediat. „Nu suntem în Japonia!".

FOTO / Arhivă Adevărul
FOTO / Arhivă Adevărul

Profesoara Ramona Milu de la Liceului Tehnologic Energetic Câmpina a reacționat după ce mai mulți colegi de la aceeași instituție de învățământ au afirmat într-o scrisoare anonimă că ar fi terorizați de director pentru că îi pune facă împreună cu elevii curățenie prin clase.

Scrisoarea profesorilor a apărut pe site-ul „Educație prin lectură", iar dezbaterea a avut loc pe un grup de socializare unde sunt înscriși profesori și părinți din toată țara.

„Am lecturat articolul pe care l-ați cerut a fi postat despre atitudinea domnului director al Liceului Tehnologic Energetic Câmpina, Sârbu Stan. Mărturisesc faptul că mă aflu printre profesorii acestui liceu care își pun elevii să își facă ordine în clase. Păcătuim?", a scris profesoara Ramona Milu.

Reacțiile nu au întârziat să apară. Cei mai mulți dintre profesori au spus că nu li se pare nimic în neregulă ca elevii să fie puși să facă în clase curățenie.

Au existat, însă și internauți care au susținut că o astfel de procedură ar fi ilegală.

„Acum depinde și de ce ordine trebuie făcută în clasă, că nu poți înlocui legal femeia de serviciu/agentul de curățenie cu elevii pe teritoriul țării noastre. Nu suntem în Japonia.  Folosirea cuvântului «păcătuire» în contextul acestui subiect, arată intenția clară de a stimula începutul unui circ. Tu trebuie să te întrebi doar dacă este legal. Până atunci, suspendată din funcție, pentru că este clar ca îți place să bagi zâzanie peste tot. Nu toate caracterele trebuie să predea copiilor", a scris Valentin Popa, un membru al grupului de părinți și profesori.

„Și eu îi pun pe elevi să facă puțină curățenie, la finalul orelor. Nu cred că fac ceva greșit... Ceea ce consider de remarcat, citind comentariul dumneavoastră, este că implicarea copiilor în activitățile administrativ-gospodărești (sună bine, nu?) este considerată o ilegalitate și nu un mod de a contribui la educația acestuia. Este halucinant", au reacționat mai mulți profesori.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite