Dezastrul găsit de Garda de mediu în curtea unor centre de dezmembrări auto din Prahova

0
0
Comisarii Gărzii de Mediu în control FOTO Facebook/Garda de Mediu
Comisarii Gărzii de Mediu în control FOTO Facebook/Garda de Mediu

O amplă acţiune de control a comisarilor Gărzii de Mediu a avut în vizor centrele de dezmembrare a maşinilor scoase din uz din comunele pravovene Bucov şi Scorţeni, dar şi în Mizil şi Ploieşti.

 În urma verificărilor, comisarii au descoperit grămezi de deşeuri din fier, dar şi dovezi ale unor incendieri ilegale.

”În câteva comune din judeţul Prahova (comuna Bucov, comuna Scorţeni-sat Sârca), comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu, însoţiţi de reprezentanţi ai Poliţiei şi ai Jandarmeriei, au descoperit activităţi de valorificare a vehiculelor scoase din uz, desfăşurate de localnici. Întreprinzătorii desfăşurau acest gen de “afacere”, fără nici o autorizaţie de mediu. Mai mult, în procesul de valorificare, aşa cum deja ne-am obişnuit, se practică depozitările şi incendierile, şi ele la fel de ilegale”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Gărzii Naţiionale de Mediu.

Comisarii GNM au dispus încetarea imediată a acestor activităţi şi ecologizarea cât mai rapidă a zonelor afectate.

În plus, în zona Târgşor, aflată în apropiere de Ploieşti, o echipă a Gărzii Naţionale de Mediu a surprins un şofer care tocmai descărca o basculantă plină cu deşeuri din construcţii, într-un loc neautorizat.

În urma verificărilor, s-a constatat încălcarea legii 211/2011 privind regimul deşeurilor şi, în consecinţă, operatorul economic a fost amendat cu 40.000 lei.

Ploieşti


Ultimele știri
Cele mai citite